Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
01/05/2017 | 08:34
Militaire News

Τα “τετ α τετ” Βαρουφάκη-Σόϊμπλε και τι έλεγαν!

Τα

Το νέο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Adults in the Room» αναμενόταν ότι θα ήταν αποκαλυπτικό σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές το 2015. Προδημοσίευση, σχετικά με έναν διάλογο που είχε ο πρώην υπουργός Οικονομικών με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πριν από το δημοψήφισμα για το Grexit, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις αυτές.

Στην προδημοσίευση αυτή, στην εφημερίδα Καθημερινή, ο Γιάνης Βαρουφάκης περιγράφει ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στις 11 Μαΐου του 2015, λίγο πριν από το Eurogroup εκείνης της ημέρας. Βασικοί πρωταγωνιστές του ο ίδιος, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και η πρότασή του για Grexit, όπως διατυπώθηκε, πάντα με βάση την αφήγηση του συγγραφέα.

Συγκεκριμένα, ο Γιάνης Βαρουφάκης γράφει:

Η κίνηση του Βόλφγκανγκ

Πιστός στη συμβουλή «κράτα τους φίλους σου κοντά αλλά τους εχθρούς σου κοντύτερα», όταν κανόνισα να συναντηθώ με τον Βόλφγκανγκ, πήρα μαζί μου τον Θεοχαράκη και τον Χουλιαράκη. Η συνάντηση θα γινόταν στο γραφείο της γερμανικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες, λίγο πριν αρχίσει το Eurogroup.

Μας δέχτηκε μαζί με τους υφυπουργούς του και μπήκε κατευθείαν στο ψητό: «Κοίτα», είπε, «είναι λάθος να πιστεύεις οτιδήποτε από αυτά που σου λέει η Επιτροπή. Τι μπορούν να σου δώσουν; Ολο λόγια είναι και τίποτα παραπάνω. Μην τους δίνεις σημασία». Βάσει προηγούμενων εμπειριών, ήξερα ότι είχε απόλυτο δίκιο. Αυτό που δεν ήξερα, όμως, ήταν ότι στον κατάλογο αυτών που με συμβούλευε να αγνοήσω συμπεριλάμβανε και την ίδια την καγκελάριο της Γερμανίας.

«Ξέρω ότι ο πρωθυπουργός σου μιλάει μαζί της όλη την ώρα», είπε. Με φανερή έξαψη συνέχισε ρωτώντας: «Γιατί μιλάει μαζί της τόσο πολύ; Για ποιο πράγμα; Τι περιμένει από κείνη; Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να του δώσει!».

Διαβάστε περισσότερα στο thepressroom.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης