Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική
22/09/2016 | 09:52 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Τα “σταυρωμένα” χέρια του Τσίπρα και ο σουλτάνος Ερντογάν

Τα

Ο Ερντογάν στην συνάντηση με τον Τσίπρα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι δημοσιογράφοι που παρακολούθησαν την συνάντηση δεν ήταν και πολύ …φλύαρος. Ζήτησε αυτό που ήθελε, δηλαδή τους οκτώ στρατιωτικούς του που έχουν ζητήσει άσυλο και για το φλέγον θέμα του Κυπριακού δεν είπε και πολλά. Άκουσε όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός αλλά δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο.

Στο θέμα του προσφυγικού ο Ερντογάν ήταν νομίζουμε σαφής. Η συμφωνία με την ΕΕ είπε εξαρτάται και από τις σχέσεις που θα ΄χουν Ελλάδα και Τουρκία. Αν είναι καλές, όλα καλά. Και για να ΄ναι καλές προφανώς ο Ερντογάν θέλει να περνά πάντα το δικό του.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι λίγο πριν γίνει η συνάντησή του με την Τσίπρα προέκυψε η είδηση της απόρριψης της αίτησης ασύλου του ενός από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς.

Ο Ερντογάν αισθάνεται πανίσχυρος τουλάχιστον στο πεδίο των ελληνοτουρκικών. Και το έδειξε στην συνάντησή του με τον Τσίπρα.
Μπορεί να πέρασε την περιπέτεια του πραξικοπήματος, να έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα και ανοιχτά μέτωπα, αλλά ελέγχει το παιχνίδι και έχει πίσω του όχι μόνο διπλωμάτες αλλά και μια στρατιωτική μηχανή που παρά τις πληγές της 15ης Ιουλίου είναι ισχυρή.

Από την άλλη πλευρά ο Τσίπρας εκτός από τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, ξέρει ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι στην γωνία. Γνωρίζει -ελπίζουμε- τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση αλλά και η αδιαφορία και η ανικανότητα πολλών κυβερνήσεων να λύσουν βασικά θέματα των ΕΔ. Η δική του ευθύνη είναι ότι ενάμιση χρόνο τώρα δεν δείχνει τη διάθεση να ασχοληθεί μ΄ αυτά τα προβλήματα και ν΄ αρχίσει να δίνει λύσεις. Όσο ακολουθεί κι αυτός την ίδια τακτική να βάζει τα προβλήματα των ΕΔ κάτω από το χαλί, οι συναντήσεις του με τον Ερντογάν θα είναι μια πολύ δύσκολη και άβολη διαδικασία, όπως προκύπτει και από την φωτογραφία της χθεσινής συνάντησης. Η “γλώσσα του σώματος” είναι πολλές φορές αποκαλυπτική. Όπως και τα σταυρωμένα χέρια του Τσίπρα…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης