Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
12/05/2017 | 08:19 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Τα Σκόπια προ της διάλυσης αλλά οι πολιτικοί τους επιμένουν στη “μακεδονική ταυτότητα”

Τα Σκόπια προ της διάλυσης αλλά οι πολιτικοί τους επιμένουν στη

Μέρος των ηλεκτρονικών ΜΜΕ της πΓΔΜ αναφέρεται σε συνέντευξη που παραχώρησε ο ηγέτης του SDSM, Ζόραν Ζάεφ, στην εφημερίδα  “Pobjeda” του Μαυροβουνίου, δίνοντας έμφαση  στις αναφορές του στο θέμα του ονόματος.

 Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ερωτηθείς «πως θα λύσει τη διαφορά με την Ελλάδα, εξαιτίας της οποίας παρεμποδίζεται η ένταξη της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ», ο Ζάεφ απάντησε: «Πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί μέσω διαλόγου μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, στο πλαίσιο του οποίου θα γίνουν σεβαστές η “μακεδονική” ταυτότητα, υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Έτσι θα καταλήξουμε σε λύση αυτής της διένεξης, που διαρκεί ήδη αρκετές δεκαετίες. Σε αυτό, ελπίζω, θα μας βοηθήσει και η αντιπολίτευση, αλλά και οι πολίτες της “Μακεδονίας”, τους οποίους, εάν χρειαστεί, θα τους καλέσουμε να αποφασίσουν σε δημοψήφισμα για το όνομα της χώρας, στην οποία ζουν. Ξέρετε ότι η Ελλάδα έθεσε ως προϋπόθεση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ το ζήτημα για την αλλαγή του ονόματος. Ειλικρινά, δεν ξέρω τι περιμένουν από εμάς. Να δηλώσουμε αρειανοί;! Είμαστε “Μακεδόνες” και δεν μπορούμε να είμαστε τίποτε άλλο. Θέλω να υπενθυμίσω ότι 123 χώρες στον κόσμο μας έχουν αναγνωρίσει ως “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Και ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο θεωρώ ότι με την βοήθεια των πολιτών, της αντιπολίτευσης και της διεθνούς κοινότητας, πολύ σύντομα θα λύσουμε την διένεξη με την Ελλάδα. Αυτό θα μας επιτρέψει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Μαυροβουνίου και να γίνουμε το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ», ανέφερε, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της πΓΔΜ, ο Ζάεφ στην συνέντευξή του στην εφημερίδα “Pobjeda” του Μαυροβουνίου.

 Παράλληλα, υπογράμμισε ότι, ιδιαίτερα για τα Βαλκάνια, η ένταξη στο ΝΑΤΟ σημαίνει σταθερότητα, ασφάλεια και εγγύηση των συνόρων. «Πέραν αυτού, το ΝΑΤΟ εγγυάται οικονομική ανάπτυξη και περισσότερες ξένες επενδύσεις. Εάν η “Μακεδονία” ήταν μέλος του ΝΑΤΟ, ο δικτατορικό καθεστώς του Νίκολα Γκρούεφσκι και οι χορηγοί του δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν όλες αυτές τις κρίσεις και ταραχές τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε ο Ζάεφ, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της πΓΔΜ..

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης