Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
01/05/2017 | 16:12
Militaire News

Τα σημαντικά που είπε η κυρία Παπακώστα και δεν ενόχλησαν κανέναν στη ΝΔ

Τα σημαντικά που είπε η κυρία Παπακώστα και δεν ενόχλησαν κανέναν στη ΝΔ

Η κυρία Κατερίνα Παπακώστα,”καθαιρέθηκε” από αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας της ΝΔ,επειδή ένα σχόλιό της θεωρήθηκε ενοχλητικό για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.Το συμβάν ήταν ασήμαντο αλλά ο κ.Μητσοτάκης το θεώρησε φαίνεται πάρα πολύ σοβαρό! Στην Ελλάδα ένα από τα προβλήματά μας είναι ότι σχεδόν ποτέ δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα σημαντικά από τα ασήμαντα.
Για παράδειγμα διαβάζοντας την συνέντευξη που έδωσε στο ΑΠΕ η κυρία Παπακώστα,διαπιστώνουμε ότι είπε πολύ σοβαρότερα πράγματα τα οποία μάλλον θα ΄πρεπε να προβληματίσουν περισσότερο την ηγεσία της ΝΔ. Γιατί η κυρία Παπακώστα περιγράφει την πολιτική που κατά τη γνώμη της πρέπει να ακολουθήσει η ΝΔ και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι τα όσα περιγράφει ελάχιστη έως καθόλου σχέση έχουν με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τι λέει η κυρία Παπακώστα: “Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός είναι η ιδεολογία της ελευθερίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης και τον διακρίνει η στέρεη βάση της επιδίωξης των κοινωνικών στόχων σε ένα κοινό πεδίο συναίνεσης. Επίσης, δυναμώνει το δημοκρατικό και ευρωπαϊκό κεκτημένο και συμβάλλει ταυτόχρονα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα μας. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να δοθεί ένα τέλος στις αδυναμίες και στις παθογένειες που μας αναστέλλουν, έχοντας όμως πάντα στον πυρήνα της πολιτικής τον Άνθρωπο. Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός πρεσβεύει πως το άτομο κατέχει το απαραβίαστο δικαίωμα, το οποίο βασίζεται στην δικαιοσύνη, και το οποίο ούτε η ευημερία του συνόλου της κοινωνίας δεν μπορεί να υπερβεί. Υπό την έννοια αυτή λοιπόν, ο κοινωνικός φιλελευθερισμός είναι η μόνη διέξοδος στην κρίση και στο τέλος της φτώχειας. Διευθετεί αποτελεσματικά κοινωνικά ζητήματα όπως είναι η παιδεία και η υγεία, τα οποία παρέχει με τη μορφή κοινωνικών υπηρεσιών και πρόνοιας στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και στους ασθενέστερους οικονομικά και κοινωνικά πολίτες. Κατά την γνώμη μου, η Νέα Δημοκρατία κατά την περίοδο των μνημονίων και εξαιτίας τους, υποχρεώθηκε de facto να ανταποκριθεί στους προκαθορισμένους στόχους, οι οποίοι έπληξαν τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση. Οφείλει λοιπόν σήμερα να επιστρέψει στις ρίζες της, δηλαδή στον κοινωνικό φιλελευθερισμό και να δώσει πολιτικά τη μάχη στην Ευρώπη στην κατεύθυνση της άρσης των μέτρων λιτότητας που έπληξαν όλους τους τομείς πολιτικής, αδιακρίτως, με αρνητικές συνέπειες για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Πιστεύω ότι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός αναχαιτίζει τον ανεξέλεγκτο καπιταλισμό και είναι η ουμανιστική οδός που τον διακρίνει από τον καταπιεστικό σοσιαλισμό. Η αριστοτελική προσέγγιση είναι η ενδεδειγμένη συνταγή στη βάση της ευδαιμονίας μιας κοινωνίας, η οποία ταλαιπωρήθηκε μεταξύ δύο κακών, της υπερβολής και της έλλειψης”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης