Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος”! Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κλιμακώνει τις προκλήσεις

Ήταν θέμα χρόνου οι Τούρκοι να επαναφέρουν τα Ίμια στο προσκήνιο.Έχοντας δοκιμάσει τα πάντα χωρίς να πετυχαίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα,τώρα επαναλαμβάνουν προκλητικά ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος.

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου με άρθρο του στην εφημερίδα Milliyet  με τίτλο «Δεν αποδεχόμαστε την de facto κατάσταση», υποστήριξε  ότι τα Ίμια αποτελούν τουρκικό έδαφος.

Απαντώντας στα όσα είπαν οι βουλευτές  του CHP, Φικρί Σαγλάρ και Νιαζί Νεφί Καρά, περί 18 νησιών που ανήκουν …στην Τουρκία ,ο Τσαβουσογλου γράφει:

«Τα  διεθνή έγγραφα για την κυριότητα των νησιών στο Αιγαίο είναι η Συνθήκη της Λωζάννης του 1923 και η Συνθήκη των Παρισίων του 1947.

Οι συνθήκες αυτές περιέχουν λεπτομερείς διατάξεις για την κυριαρχία και την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών…

… δεν θα αποδεχθούμε  από την Ελλάδα  de facto καταστάσεις επί γεωγραφικών σχηματισμών με αμφισβητούμενο καθεστώς και, σε περίπτωση απόπειρας, ανακοινώνεται ότι αυτά δεν θα έχουν αποτέλεσμα από νομική σκοπιά. 

… Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική της χώρας μας ως προς τις βραχονησίδες των Ιμίων. Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος. Κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων του AKP δεν υπήρξε καμία αλλαγή ως προς το νομικό και de facto καθεστώς στο Αιγαίο».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης