Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Τίναξαν στον αέρα και τον τουρισμό της Τουρκίας οι βομβιστές! Χαριστική βολή

Τίναξαν στον αέρα και τον τουρισμό της Τουρκίας οι βομβιστές! Χαριστική βολή

Το τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης τίναξε στον αέρα και τις τελευταίες,ελάχιστες ελπίδες που είχαν οι Τούκοι επιχειρηματίες στον τομέα του τουρισμού,για να μειώσουν τις απίστευτες ζημιές που έχουν υποστεί.

Το Μάϊο είχε καταγραφεί μείωση 92% των αφίξεων Ρώσων τουριστών.Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών με την συμφωνία Τουρκίας-Ισραήλ και η συγγνώμη Ερντογάν στον Πούτιν είχαν δημιουργήσει κάποιες ελπίδες για μια μικρή έστω ανάκαμψη.Μετά το χθεσινοβραδυνό χτυπημα εξαϋλώθηκαν.

Πριν ακόμη από την επίθεση χθες είχαν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία από το υπουργείο Τουρισμού της Τουρκίας σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των ξένων αφίξεων στη χώρα σημείωσε πτώση  της τάξης του 34,7% τον Μάιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015 και διαμορφώθηκε σε 2,49 εκατομμύρια. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση από το 1990!

   

  Δεν ήταν, ωστόσο, μόνο οι Ρώσοι, οι Γερμανοί και οι Βρετανοί που δεν προτίμησαν  φέτος Τουρκία, αφού καταγράφηκε μείωση της τάξης του 22,9% τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους στο σύνολο των αφίξεων ξένων τουριστών, σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2015.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης