Υποστηριξε το militaire

Τάσσος Παπαδόπουλος: Η “διαθήκη” του σ΄ όσους είναι έτοιμοι να πουν “ναι” σε “λύσεις” φιάσκο

Militaire News

Σαν σήμερα το 2008  ο Τάσσος Παπαδόπουλος έφυγε από τη ζωή… Ηγέτης μ΄ όλη τη σημασία της λέξεως είχε σταθεί όρθιος ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας  απέναντι στις αφόρητες πιέσεις που του ασκήθηκαν για να δεχτεί το σχέδιο Ανάν…Δεν λύγισε και το διάγγελμά του πριν από το δημοψήφισμα έμεινε στην ιστορία…

Σήμερα τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο για το Κυπριακό…Μόνο τα πρόσωπα είναι διαφορετικά…Οι δήθεν “λύσεις” που κατά καιρούς  προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ως αναπόφευκτες είναι εξίσου κατάπτυστες με το σχέδιο Ανάν. Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε ότα θα υπάρξει  οποιαδήποτε λύση έστω και μ΄ έναν Τούρκο στρατιώτη στο έδαφος της Κύπρου.

Όσοι είναι έτοιμοι  να βγάλουν τις ακριβές πέννες τους και να βάλουν  υπογραφές ας ακούσουν κι ας διαβάσουν άλλη μια φορά το απόσπασμα από το διάγγελμα Παπαδόπουλου:

Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω «κοινότητα» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες…

Στις 24 Απριλίου θα τοποθετηθείτε με ένα «ΝΑΙ» ή ένα «ΟΧΙ» στο «Σχέδιο Ανάν». Θα αποφασίσετε για το παρόν και το μέλλον της Κύπρου. Για τη γενιά μας, αλλά και τις γενιές που θα έρθουν μετά από εμάς.

Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας.

Είμαι βέβαιος ότι δεν σας αγγίζουν ψεύτικα διλήμματα. Ότι δεν σας τρομάζουν απειλές για δήθεν διεθνή απομόνωση. Ότι δεν σας πείθουν τα περί δήθεν τελευταίας ευκαιρίας.

Είμαι βέβαιος ότι εξακολουθούν να έχουν για σας νόημα οι ηθικές αρχές και αξίες του λαού μας, του πολιτισμού και του εθνικού ιστορικού μας βίου, τον οποίο θέλετε να συνεχίσουμε με ασφάλεια, δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη.

Ελληνικέ κυπριακέ λαέ…

Στη ζυγαριά του «ΝΑΙ» και του «ΟΧΙ», πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του «ΝΑΙ».

Σε καλώ να απορρίψεις το «Σχέδιο Ανάν».

Σε καλώ να πεις στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό «ΟΧΙ»!

Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία σου…”

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης