Υποστηριξε το militaire
Άποψη ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΡΑΓΚΟ
10/06/2017 | 06:44 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

“Σώσον Κύριε τον Στρατό σου”! Κείμενο φωτιά για την Εκκλησία και τις ΕΔ!

Του Κων. Φράγκου

  • Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού (Άρθρο 3 του Συντάγματος)
  • Ο Θεός δεν έχει θρησκεία,  Μαχάτμα Γκάντι

Με το παρακάτω κείμενο δεν επιχειρώ να κάνω πραγματεία επί των σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας – ΕΔ. Απλά εκθέτω μερικές σκέψεις μου στο θέμα με αφορμή τα τρέχοντα γεγονότα, επετείους και εκτιμήσεις καταστάσεων (λιτανείες, υποδοχές οστών και εικόνων με τιμές αρχηγού κράτους, επέτειος άλωσης της Κωνσταντινούπολης, τουρκική επιθετικότητα, φυματίωση της αποτροπής, οικονομική κατάρρευση κα).

Ξεκινάω από την προσωπική παραδοχή, που είναι και επικρατούσα νομίζω, ότι  Ελλάδα θέλουμε να είναι μια σύγχρονη, Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και, οπωσδήποτε, ΜΗ ΘΕΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ κράτος (τύπου Ιράν, Τουρκίας, κλπ) και έτσι πρέπει να παραμείνει. Επίσης πιστεύω ότι στη χώρα είναι ελεύθερη η ανεξιθρησκία και καταδικάζω κάθε θρησκευτικό ή άλλου τύπου φανατισμό.

Προβληματίζομαι γιατί, συστηματικά πλέον, αντί το ενδιαφέρον της Πολιτείας να επικεντρώνεται μονοδρομικά και αποκλειστικά, όσον αφορά στην Άμυνα, στην ρεαλιστική και ουσιαστική αντιμετώπιση της απειλής επιχειρεί να αποπροσανατολίσει το Στράτευμα ότι η σωτηρία θα επέλθει εξ  ουρανού, με θαύμα! Σ’  αυτή τη θεωρία πρωταγωνιστεί, δυστυχώς, ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος δεν παύει, κάθε τόσο, στις θρησκευτικές τελετές να επικαλείται, συγκινημένος μέχρι δακρύων, την επέμβαση της Παναγίας, Αγίων ή Αγίας για τη σωτηρία της χώρας αποφεύγων επιμελώς να θίξει την ανάγκη γενικής εγρήγορσης και ανάπτυξης ισχυρής αποτροπής, με θυσίες όλων, που είναι η μόνη οδός σωτηρίας (το σκηνικό σας θυμίζει ασφαλώς άλωση;).

Ο κ. ΠτΔ, βέβαια, έχει απόλυτο δίκιο να πιστεύει στα θαύματα γιατί η επιλογή του από την “Αριστερή Κυβέρνηση” στον θώκο μόνο σε θαύμα μπορεί να αποδοθεί… Ναι, λοιπόν, στην προσευχή αλλά με το όπλο στο χέρι… Συν Αθηνά και χείρα κίνει…

Ένοπλες Δυνάμεις και Εκκλησία

Οι ΕΔ μας είναι, παραδοσιακά, δεμένες με την Ορθοδοξία. Οι σχέσεις αυτές πρέπει να υπακούουν, να πειθαρχούν σε ορισμένους κανόνες και ισορροπίες γιατί η Εκκλησία έχει την τάση να ξεπερνάει τα όρια και να διεκδικεί λόγο τόσο στο κρατικό όσο και στο στρατιωτικό χώρο.

Οι κανόνες, βασικά, είναι δύο:

  • Έκαστος έφω ετάχθη
  • Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι

Δυστυχώς, δυστυχέστατα η σημερινή Πολιτεία και η Πολιτική εξουσία ενώ διακηρύσσει πίστη στις Ευρωπαϊκές Αρχές και στο κράτος του διαφωτισμού αλληθωρίζει ταυτόχρονα προς την Ανατολή των Τούρκων, Ιρανών κ.λπ. επιτρέπουσα στην Εκκλησία να διεκδικεί κυρίαρχη παρουσία και λόγο παντού. Σας ερωτώ: Είδατε πουθενά, σε κάποιο Ευρωπαϊκό κράτος, σε κάθε τελετή ή κοινή εκδήλωση να είναι πρωτοπόροι, βιτρίνες, Μητροπολίτες και Ιεράρχες; Είδατε να γίνεται υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους σε οστεοθήκες των οποίων το περιεχόμενο είναι αμφιβόλου αυθεντικότητας;

Είδατε στην Ορκωμοσία Προέδρου (πχ του κ. Μακρόν ή του κ. Τραμπ) να παρίσταται ένας Καρδινάλιος ή ένας Νούντσιος όταν εδώ παρατάσσεται όλη η χρυσοποίκιλτη Ιεραρχία σε πρώτο πλάνο;

Δεν έχουμε αντιληφθεί ότι γινόμαστε γραφικοί με κίνδυνο να απωλέσουμε την σοβαρότητά μας, αν δεν την έχουμε απωλέσει ήδη;

Εδώ κι ενταύθα η Εκκλησία όχι μόνο απαιτεί την Πρωτοκαθεδρία αλλά, ενίοτε, αρνείται να εφαρμόσει νόμους του κράτους όπως πχ της καύσης των νεκρών επικαλούμενη αστειότητες και απειλούσα… Όταν οι ιεράρχες δεν αφήνουν τους πιστούς να επιλέγουν και εκβιάζουν, τότε χάνουν το κύρος τους. Παύουν να εκπροσωπούν τον Κύριον.

“Σε τι διαφέρει ο Ιερώνυμος από τον Λαφαζάνη;” διερωτάται ο επιφανής δημοσιογράφος κ. Βασ. Αγγελικόπουλος (Καθημ. 4 Ιουνίου). “Μόνο να επιστρέψουμε στη δραχμή δεν μας έχει πει ευθέως… Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί κάνει δηλώσεις για την Ευρώπη…”. Είναι τόσο άψογη η Ιεραρχία της Εκκλησίας ώστε να αμφισβητεί την πολιτική εξουσία, την ισχύ του Λαού, όσο κι αν αυτή είναι διαβρωμένη ή πωρωμένη;

Ιερατείο και Πολιτικοί

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος δυστυχώς ακολουθεί τα βήματα του φιλόδοξου και αρχομανούς προκατόχου του, δεν άργησε να αντιληφθεί ότι η πολιτική φατρία αποτελείται, στην πλειοψηφία, από ανίκανα ανθρωπάρια χαμηλής ποιότητας:

  • Η κατάσταση στην οποία οδήγησαν τη χώρα που τα τελευταία εφτά (7) χρόνια την πάνε από το κακό στο χειρότερο.
  • Η εγκατάλειψη της Άμυνας και ο διασυρμός της χώρας από την Τουρκία.
  • Η γενική διαφθορά, η νοσηρότητα και η σήψη που επικρατεί, η πρόκληση και προστασία προνομίων βουλευτών.
  • Αρχηγός κόμματος, συμπράττων με την Κυβέρνηση να τον ρωτάει, αν επιθυμεί να “ρίξει” την Κυβέρνηση! Ο Αρχιεπίσκοπος χρίζεται βασικός παράγων σταθερότητας! Και ο “αριστερός” Πρωθυπουργός το ανέχεται!
  • “Ευσεβείς”  – Αρχηγοί κομμάτων να διαγκωνίζονται για την απόκτηση εύνοιας του.
  • Άλλοι να “σπρώχνονται” για την κατάληψη πρώτης σειράς στασιδιών σε δοξολογία οστών, ώστε να αλιεύσουν, όσον το δυνατόν, περισσότερες ψήφους.
  • Και κάτι το πρωτοφανές: Ο κ. Ιερώνυμος ευρισκόμενος στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε Στρατηγείο Μεραρχίας και Σχολή Επιτελών ένθα ενημερώθηκε (sic) στα της λειτουργία και αποστολής τους (αύριο, ίσως, κληθεί να συμμετάσχει στο ΚΥΣΕΑ!). Παραπέρα; Το νοσηρό φαινόμενο της λιτανείας οστών με στρατιωτικές τιμές εμφανίζεται και στην επαρχία. Τολμάει κάποιος Στρ. Διοικητής, υπό τις σημερινές συνθήκες, να αρνηθεί αίτημα Μητροπολίτη;

Προσωπικά, ως σεμνός Χριστιανός και υπερήφανος πολίτης αυτής της ταλαίπωρης Δημοκρατίας αλλιώς αντιλαμβάνομαι το θρησκευτικό συναίσθημα του Λαού ενώ, παράλληλα, επ ουδενί αποδέχομαι την χρησιμοποίηση τμημάτων ΕΔ σε τελετές τέτοιου είδους. Θα τολμήσω να σημειώσω ότι η ποιότητα των Ιεραρχών δεν με πείθει ότι πρέπει να λειτουργούν  έτσι γιατί ολίγον απέχουν, στην ποιότητα, των πολιτικών. Δίδω, αμέσως, τον λόγο στον, αναμφισβήτητου κύρους, σχολιαστή, καθηγητή κ. Χρ. Γιανναρά (Καθημερινή 29/04) “Είναι δυστυχώς ολοφάνερο ότι στη σημερινή ιστορική ανυπαρξία του Ελληνισμού συμβάλλει αποφασιστικά το γεγονός ότι η ανθρώπινη ποιότητα είναι εν διωγμώ και μέσα στην οργανωμένη δομή της Εκκλησίας.  Ο πρωτογονισμός του συστήματος εκλογής των Επισκόπων (χωρίς αιτιολόγηση ψήφου εκλεκτόρων, με μόνες τις συναλλαγές και τις σκοτεινές εξαρτήσεις του παρασκηνίου) επιτρέπει να πλεονάζουν σπιθαμιαίοι, οι πειθαρχημένοι ανύπαρκτοι…. Κορύφωμα της συλλογικής μας πολιτισμικής αφασία και παντοδαπής παρακμής είναι η προκλητική (αντιστάσεως μη ούσης) θρησκευοποίηση του εκκλησιαστικού γεγονότος, ο ευτελισμός σε ειδωλοποιητική μαγεία”.

Οι… Αρχηγοί Κρατών

Το Άγιον Φως

Έως το 1988 το Άγιο Φως (ΑΦ) έφθανε στην Ελλάδα αθορύβως με πλοίο μια εβδομάδα μετά την Ανάσταση. Μετά υπεισήλθαν πολλοί παράγοντες μεταξύ των οποίων και τουριστικοί και άρχισε η μεταφορά με αεροσκάφος της Ολυμπιακής.

Το να υποστηρίζεται αυτό το καραγκιοζιλίκι της θεώρησης του Αγίου Πνεύματος, ως Αρχηγού Κράτους, το οποίο αντιλαμβάνομαι ως κάτι το άυλο, το μυστηριακό, το θείο νομίζω ότι είναι υβριστικό, ευτελιστικό, υποβαθμιστικό. Βάζουν στην ίδια μοίρα το ΑΦ με τους αμφιλεγόμενους Αρχηγούς Κρατών που επισκέφθηκαν τη χώρα: Τσαουσέσκου, Καντάφι, Μιτεράν, Κλίντον Ολάντ, Πούτιν;

Οι Ρώσοι, οι Βούλγαροι, οι Σέρβοι δεν είναι ευσεβείς ορθόδοξοι; Είδατε εκεί κάποια τέτοια φανφάρα για το ΑΦ; Γιατί αυτό το show και με εμπλοκή των Επιτελαρχών που έχουν άλλες, πιο σοβαρές, υποχρεώσεις;

Η Αγία Βαρβάρα

Ποιος είχε την έμπνευση να αναζητήσει στην Ιταλία τα οστά της Αγία για να τα υποδεχθεί στην Ελλάδα με τιμές Αρχηγού Κράτους; Διερωτηθείτε: Μήπως πέραν της υποτιθέμενης ευλάβειας, υπεισήλθε και εμπορικός στόχος; Λέγεται ότι η επιχείρηση αυτή έφερε στο παγκάρι περί τα 1.000.000 ευρώ. Τι λόγο είχαν οι ΕΔ να εμπλακούν σε μία τέτοια, καθαρά εκκλησιαστική διαδικασία;

Η Αγία Ελένη

Δίδω το λόγο χωρίς εισαγωγή, σε δύο διακεκριμένες πέννες δημοσιογράφων . Πρώτη, η κ. Έλενα Ακρίτα (ΝΕΑ 20 Μαΐου).

Τίτλος: Γελάν και τα σκηνώματα.

” Αύριο, Κωνσταντίνου κι Ελένης, η Αγία Ελένη θα προσφέρει φοντάν και λικεράκι στο salon de reception της Αγίας Βαρβάρας. Θα φορά μποκάρ τουαλέτα και μια τιάρα στηριγμένη σε ανέμελο σινιόν. Έχουν ήδη κρατηθεί ρεζερβέ στασίδια για τους εκλεκτούς καλεσμένους της βεγγέρας και ιδιαιτέρως τον κύριο Γιακουμάτο, την κυρία Αυλωνίτου – τους χωρίζει το κόμμα, τους ενώνει η ψυχοσύνθεση – τον κ. Κουμουτσάκο, και κυρίως των Κωστή Χατζηδάκη που ομολογώ δεν του το είχα και με εξέπληξε δυσάρεστα. Αυτοί μεταξύ άλλων πολιτικών. Πολλών και ανόητων.

Όταν ήμουν μικρή, νόμιζα πως η Αγία Ελένη ήταν μια πανέμορφη ευλαβής Βυζαντινοπούλα που παντρεύτηκε τον Κωνσταντίνο τον πρίγκιπα στο άσπρο άλογο. Πολύ με χάλασε όταν πληροφορήθηκα πως ήταν η μητέρα του και όχι η σύζυγός. του. Βέβαια η σκοπίμως κι ενσυνειδήτως κατευθυνόμενη εκπαίδευση μας προφύλαξε από άλλα παιδικά τραύματα: πχ δεν μας είπαν ποτέ πως η Βυζαντινοπούλα της καρδιά μας ήταν στην πραγματικότητα η Ρωμαία Φλαβία Ιουλία Ελένη που, μαζί με τον Κωνσταντίνο, ξεπάστρεψαν χώρες και λαούς. Κι αφού εξολόθρευσαν ό,τι ανέπνεε, πετούσε ή κολυμπούσε, έγιναν μετά χριστιανοί για να ξεπλύνουν αίματα και κρίματα.

Και να προστεθούν κι αυτοί με τη σειρά τους στην κατηγορία των αγίων – δολοφόνων: Οι “άγιοι – δολοφόνοι” είναι συνήθως αυτοκράτορες, επίσκοποι ή πατριάρχες και γυναίκες σύζυγοι ή μητέρες αυτοκρατόρων που εξαγόρασαν την αγιοποίησή τους με “υπηρεσίες” όπως δωρεές, ανέγερση εκκλησιών, ευνοϊκούς νόμους. Ο Μέγας Κωνσταντίνος είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος αφού σκότωσε γαμπρό, γιο, εγγονό και τη σύζυγό του μαζί με χιλιάδες θύματα στους πολέμους του. Στις πύλες του παραδείσου – αν υπάρχουν – δεν μπαίνουν αυτοί που παπαγαλίζουν τα δώδεκα ευαγγέλια. Μπαίνουν αυτοί που αγαπούν τον πλησίον τους. και που τους αγαπάει και αυτός. Με μια αγάπη που ενέχει τη στοργή. Την τρυφερότητα. Την αφοσίωση. Και πάνω από όλα τη γενναιοδωρία ψυχής.”

Δεύτερη, η κ. Λίνα Παπαδάκη (Ε.Τ. Συν. 21/05)

Τίτλος: Αρχηγοί Κρατών σε μορφή λειψάνων

¨Η Κυβέρνηση έχει δάσκαλο εθνικοχριστιανικού συναισθήματος, τον συνέταιρο Αρχηγό, που το ορθόδοξο το έχει μέσα του, γι’ αυτό κάνει με το δάχτυλο στο γήπεδο μια χειρονομία παραλλαγής της ευλογίας του Δεσπότη.

Η εικόνα του ΠτΔ να ηγείται Σώματος Υπουργών, βουλευτών, Αρχηγών Επιτελείων στην υποδοχή των ιερών λειψάνων της Ισαποστόλου Ελένης που εναποτίθεται σε κιλλίβαντα πυροβόλου δείχνει μια χώρα που δεν μπορεί να ξεπεράσει την Ανατολή μέσα της και τον Διαφωτισμό τον έχει για να στολίζει βιβλιοθήκες. Άραγε την Ισαπόστολο την ξεπροβόδισαν από τη Βενετία ο Σέρτζιο Ματαρέλα και Ιταλοί Υπουργοί και Επιτελάρχες; Οι Ιταλοί είναι κι αυτοί φανφαρόνοι αλλά έχουν όρια…”

Ένας ανοιχτομάτης Ιεράρχης

“Κεφάλι που ξεχωρίζει στον ορίζοντα, κόψ το” Ν. Καζατζάκης

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, νυν Μακαριστός Θεόκλητος σε συνέντευξή του στα Νέα (11/12/02) δηλώνει: “Υπάρχουν πολλοί στην Εκκλησία που ενθαρρύνουν την ειδωλολατρία και την περιφορά λειψάνων Αγίων και ιερών κειμηλίων για να γεμίσουν τα παγκάρια και των Εκκλησιών…” Ταυτόχρονα απαγόρευσε καθ΄ άπασαν την “επικράτεια” του τέτοιες τελετές. Έπεσαν να τον κατασπαράξουν ο τότε Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και ο νυν Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Ο πρώτος, για να τον φοβίσει, δεν δίστασε να τον κατηγορήσει ως… Προτεστάντη! Θα μπορούσε, βέβαια, ο Χριστός να  κάνει το θαύμα του αρπάζοντας ένα φραγγέλιο να εκδιώξει από το ναό εμπόρους και πολιτικούς.

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη

Στο περιοδικό LIFO (18/05/17) του Γενικού Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας, επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου.

Ο δημοσιογράφος, αφού διερωτάται πού πήγαν τα χρήματα από την έκθεση των Αγίων για προσκύνημα, τι ρόλο παίζουν οι χορηγοί επικοινωνίας, αν πρόκειται για πολιτικό παρεμπόριο ή ή ιστορική στιγμή, ζητάει από τον κ. Αγαθάγγελο να δώσει εξηγήσεις.

Ο κ. Α περιγράφει λεπτομερώς το τι περιέχει έκαστη λειψανοθήκη (μιλάμε για την. Αγ. Ελένη) και τι εργασίες έγιναν για να ενδυθούν και να προετοιμαστούν τα λείψανα. Εξηγεί ότι αυτά ήρθαν στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της Εκκλησίας της Ελλάδος για να δειχθεί η Οικουμενικότητα του Ελληνικού πολιτισμού!

Προσθέτει όμως κάτι το σημαντικότατο: Οι τιμές Αρχηγού Κράτους αφορούν μόνο στην υποδοχή κοσμικών προσώπων και ποτέ δεν τις χρησιμοποίησε η Εκκλησίας. Είναι θέμα πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας. Εμείς δεν υιοθετούμε αυτόν τον όρο!!!” Όλα, λοιπόν τα βάρη, ρίχνονται στους πολιτικούς, αυτοί οργάνωσαν την φανφάρα προς ιδίαν προβολή. Η εκκλησία, όμως, βλέπουσα την γελοιότητα και υπερβολή και ως ενσαρκώνουσα τη σεμνότητα γιατί συνηγόρησε;

Παρακάτω αποκαλύπτει τα έσοδα από την Αγ. Βαρβάρα και τα προσδοκώμενα από την Αγ. Ελένη που προορίζονται για κοινωνικό έργο, γενικώς.

Μια άλλη εικόνα πίσω από τη γκλαμουριά

Την ώρα που γινόταν η υποδοχή του σκηνώματος της Αγ. Ελένης με τιμές Αρχηγού Κράτους με επικεφαλής τους κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Υπουργό Άμυνας, και συλλειτουργούντες, με απαστράπτοντα άμφια και στέμματα Βυζαντινών Αυτοκρατόρων Αρχιερέων, με εντυπωσιακά αγήματα φουστανελοφόρων της Προεδρικής Φρουράς και μπάντες συνέβαιναν τα εξής:

  • Η χώρα δοκιμαζόταν αγρίως από δανειστές – τοκογλύφους – στα διάφορα Ευρωπαϊκά φόρουμ.
  • Σημειωνόταν απίθανος αριθμός παραβιάσεων – παραβάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και παραβίαση χωρικών υδάτων στο Αγαθονήσι ενώ Τούρκικες υπερσύγχρονες φρεγάτες (οι δικές μας δεν εκσυγχρονίζονται λόγω έλλειψης πιστώσεων) βολτάρουν όποτε επιθυμούν στις Κυκλάδες.
  • Η πληρότητα των μονάδων των πρόσω είναι προβληματική και το ίδιο η διαθεσιμότητα των μέσων.
  • Τούρκοι δοκίμασαν επιτυχώς βαλλιστικό πύραυλο, made in Turkey, βεληνεκούς 280km (οι δικές μας αμυντικές βιομηχανίες έχουν αφεθεί να καταρρεύσουν).
  • Ο εκσυγχρονισμός των F – 16 και των φρεγατών καρκινοβατεί λόγω φτώχειας. Ούτε για μικρούλικα προγράμματα όπως πχ πολλαπλασιαστή ισχύος, δεν υπάρχουν… όβολα κα,κα.
  • Για εκπαίδευση και μετεκπαίδευση του συνόλου των εφέδρων του Ελληνικού Στρατού διατέθηκαν εφέτος 100.000 ευρώ! Πρέπει να ντρεπόμαστε.

Συμπέρασμα: Πολιτικοί και Ιεράρχες ν’  αφήσουν τις ΕΔ να συμμαζέψουν ό,τι μπορούν και να μην απασχολούν την Ηγεσία σε φανφάρες. Έχουν πολλά, σοβαρότερα, θέματα ν’  ασχοληθούν.

Προτάσεις

  1. 1.Αν θέλει ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος και η “Κυβέρνηση της Αριστεράς” να τονώσει το ηθικό των ΕΔ και των Ελλήνων γενικότερα, και να ατσαλώσει την θέλησή τους για την προστασία της χώρας (πέραν του ότι θα πρέπει να προηγηθούν οι εξοπλισμοί που σήμερα δεν βρίσκονται σε ευχάριστη κατάσταση) να κάνει το εξής: Να επιλέξει κάποιον ήρωα της Αντίστασης κατά της Γερμανικής κτηνωδίας (πχ Επισμηναγός Περρίκος, Λέλα Καραγιάννη, Ναπολέων Σουκατζίδης κα) να εισηγηθεί την αγιοποίηση του και να αποδώσει τις δέουσες τιμές. Υπάρχει και μια ιδιαίτερη περίπτωση. Η Ιουλία Μπέλμπα. Η δασκαλίτσα του κατηχητικού από τη Σάμο. Ήλθε στην Αθήνα, κατετάγη στην αντιστασιακή ομάδα του ήρωα Περρίκου και έλαβε μέρος στην ανατίναξη της προδοτικής ΕΣΠΟ, στην Πατησίων. Συνελήφθη, βασανίστηκε άγρια, τις έσπασαν χέρια – πόδια αλλά αυτή άντεξε. Τα ανθρωπόμορφα τέρατα την έστειλαν σε ένα στρατόπεδο “ινστιτούτο” κτηνωδίας στη Γερμανία, όπου υπέστη νέους βασανισμούς και τελικά αποκεφαλίστηκε δια πελέκεως! Να στείλει, λοιπόν, ο κ. Καμμένος ένα C – 130, με τιμητική φρουρά, να μεταφέρει τον σκελετό της στην Αθήνα, να αγιοποιηθεί αμέσως, να τεθεί ο σκελετός σε λάρνακα και να τοποθετηθεί επί κιλλίβαντος πυροβόλου όπου, προ της Βουλής, να του αποδοθούν  τιμές Αρχηγού Κράτους. Στην τελετή να είναι παρούσες οι παραγωγικές σχολές των ΕΔ, σχολεία, η Ιεραρχία της Εκκλησίας, το Υπουργικό Συμβούλιο καθώς και αντιπροσωπεία της Γερμανικής Πρεσβείας. Η τελετή να βιντεοσκοπηθεί και να σταλούν αντίγραφα στους Σόιμπλε, Μέρκελ, Τράμπ, Μακρόν κα. Αυτοί είναι οι άγιοί μας…
  2. 2.Αν ενδιαφέρεται ο Μακαριώτατος για την προστασία της χώρας, πέραν απ’  αυτή που μας προσφέρεται από τις ουράνιες δυνάμεις δια των λειτανιών, ας διαθέσει το ήμισυ των εισπράξεων του παγκαρίου από την Αγ. Ελένη, στις ΕΔ για αγορά ανταλλακτικών.
  3. 3.Αν ο κ. ΠτΔ δεν θέλει να περιορίζεται μόνο στις επικλήσεις εικόνων και λειψάνων για τη σωτηρία της χώρας ας διαθέσει τα 2/3 της αποζημιώσεώς του για τις ΕΔ. Για αγορά καυσίμων…

Επιμύθιο

Φλυάρησα πολύ για να καταλήξω στα εξής συμπεράσματα:

Η Εκκλησία καλά κάνει και τιμά αγίους κ.λπ. Είναι η δουλειά της. Ας μην εμπλέκει όμως τις ΕΔ με παράτες, κιλλίβαντες κ.λπ. Ας τις αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους. Το ίδιο ισχύει για τον κ. Π. Καμμένο. Το ότι η εκκλησία διαθέτει, οπωσδήποτε, ένα ισχυρό ποσοστό λαού που δέχεται υποδείξεις δε σημαίνει ότι έχει το δικαίωμα να δεσμεύει τις ΕΔ για συμμετοχή σε εκκλησιαστικές πανηγύρεις προς πολιτικό όφελος. Πίστη στο Θεό, δεν αντιλέγω αλλά, ταυτόχρονα χείρα κίνει… Ο κ. Υπουργός έχει σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί παρά με την ενεργό παρουσία του σε εικονολατρίες, λιτανείες κ.λπ. Έχει βαρύτατες ευθύνες.

Θα μου επιτρέψετε όμως να κλείσω αυτό το “μακρύ ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας” με ένα τσιτάτο επί του θέματος του αγαπημένου μου, μέγιστου Εμμ. Ροΐδη: “Καθώς ο γνήσιος οινοπότης βδελύττεται τους νοθεύοντας τον οίνον, ούτω και ο καλός χριστιανός αποστρέφεται τους αναμιγνύοντας εις την θρησκείαν, ίνα καταστή επικερδεστέρα, τας παντοίας της κεκαρμένης ή πολυμάλλου κεφαλής των εφευρέσεις, τα θαύματα των εικόνων, τους θεούς της ειδωλολατρείας μεταμφιεσμένους εις αγίους, τας προσκυνήσεις, τα εισιτήρια του Παραδείσου, τα άγια λείψανα και άλλα ιερατικά εμπορεύματα”.

Υποθέτω ότι ο κ. Κ. Χατζηδάκης, πριν ζητήσει την βοήθεια των οστών για τη νίκη της ΝΔ, θα ζήτησε συγχώρεση για το…. μικροαμάρτημά του να διορίσει, το 2009, παρανόμως 200 κομματικούς ως υπαλλήλους στο ΜΕΤΡΟ. Για να μην ξεχνιόμαστε…. Υπερτερεί, κατά πολύ στο σπορ ο κ. Παυλόπουλος….

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης