Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή
21/08/2017 | 21:24 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Συρία: Η Ρωσία χαιρετίζει την πρόοδο στα πεδία των μαχών

Συρία: Η Ρωσία χαιρετίζει την πρόοδο στα πεδία των μαχών

Ο στρατός της Ρωσίας χαιρέτισε σήμερα αυτό που αποκαλεί ως «μια δραματική μεταβολή» στον πόλεμο στη Συρία, τονίζοντας ότι οι συριακές ένοπλες δυνάμεις, με τη βοήθεια της Μόσχας, βρίσκονται πολύ κοντά στο να εκδιώξουν όλους τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από το κεντρικό τμήμα της χώρας. Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο υποστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι σημείωσε ότι η επαρχία του Χαλεπιού έχει «απελευθερωθεί» εντελώς, καθώς έχει ανακτηθεί ο έλεγχος 50 αστικών κέντρων και 2.700 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

«Μέσα στον τελευταίο μήνα έχει λάβει χώρα μια δραματική μεταβολή στη Συρία», είπε ο Ρουντσκόι. «Με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, οι συριακές δυνάμεις κατάφεραν μια σειρά σημαντικών επιτυχιών επέφεραν μια μεγάλη ήττα σε μια μεγάλη δύναμη μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στο κεντρικό τμήμα της Συρίας», πρόσθεσε ο ρώσος υποστράτηγος. Με τους τζιχαντιστές του ΙΚ να έχουν συγκεντρωθεί στη Ντέιρ Εζόρ, ο Ρουντσκόι σημείωσε πως η ρωσική ΠΑ εντείνει τη συλλογή πληροφοριών και τους βομβαρδισμούς στην επαρχία και ότι ο συριακές στρατός πολιορκεί τις δυνάμεις τους από τρεις πλευρές.

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Ρουντσκόι, ο συριακός στρατός προελαύνει με ρυθμό 30 ως 40 χιλιομέτρων, ή ακόμη περισσότερο, κάθε 24ωρο, ενώ — με τη βοήθεια της Ρωσίας — χρησιμοποιεί μεθόδους που δεν αξιοποιούσε ως τώρα, όπως η μεταφορά ομάδων καταδρομέων με ελικόπτερα σε σημεία όπου οι αντίπαλοί του δεν το περιμένουν. «Ο βασικός στόχος είναι να καταστραφεί το τελευταίο οχυρό των τρομοκρατών στη Ντέιρ Εζόρ», εξήγησε ο υποστράτηγος. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι μέσα στον Αύγουστο έχουν γίνει πάνω από 2.500 επιδρομές και έχουν εξοντωθεί έως και 800 τρομοκράτες. «Τον Αύγουστο έγιναν 990 πτήσεις (…) και 2.518 αεροπορικά πλήγματα εναντίον κέντρων διοίκησης, θέσεων, αποθηκών, στρατοπέδων και κέντρων εφοδιασμού», τόνισε ο Σεργκέι Ρουντσκόι. Εξοντώθηκαν έως και 800 τρομοκράτες, ενώ 106 οχήματα με εγκατεστημένα πολυβόλα και άλλα 40 οχήματα καταστράφηκαν, πρόσθεσε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης