Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Διεθνή
19/03/2017 | 09:31
Militaire News

Στρατό στο Κόσοβο θέλει να φτιάξει ο Θάτσι!

Στρατό στο Κόσοβο θέλει να φτιάξει ο Θάτσι!

Ο Χακίμ Θάτσι,που έχει κατηγορηθεί ακόμη και για εμπόριο ανθρωπινων οργάνων αλλά και άλλα πολλά εγκλήματα ,είναι πρόεδρος του Κοσόβου. Φιλοδοξεί τώρα να φτιάξει τον στρατό του Κοσόβου που κήρυξε την “ανεξαρτησία” του το 2008.Η επιβίωσή του στηρίζεται αποκλειστικά στο ΝΑΤΟ!

Ο Θάτσι κάνει λόγο για «επιδείνωση της κατάστασης της ασφάλειας στην περιοχή» και για «κυριαρχικό δικαίωμα του Κοσόβου να δημιουργήσει μια δύναμη άμυνας». Η οποία θα αποτελείτα από 5000 άνδρες ,τεθωρακισμένα και ελικόπτερα.

Όμως δεν είναι μόνο η αναμενόμενη αντίδραση της Σερβίας που έχει να αντιμετωπίσει ο Θάτσι. Τ΄ αφεντικά και οι προστάτες του επίσης αντιδρούν.

Γιατί ο Θάτσι θέλει τώρα να φτιάξει στρατό; Η πιο πειστική εξήγηση είναι αυτή που δίνει ένα κοσοβάρος αναλυτής που ζει στην Ελβετία, ο Εμβέρ Ρομπέλι. Αναμένονται οι κατηγορίες που θα απαγγείλει το νέο το νέο ειδικό δικαστήριο για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τον UCK στη διάρκεια της σύγκρουσης εναντίον των Σέρβων: «Ο Θάτσι το κάνει αυτό επειδή μπορεί να έχει καταλάβει πως δεν αποκλείεται να είναι ένας από τους κατηγορουμένους».

Η διενέργεια εκλογών «εξαιτίας του φόβου για τις ενέργειες του ειδικού δικαστηρίου» θα σήμαινε ότι «βάζει το συμφέρον του κόμματος (και ίσως και ένα προσωπικό συμφέρον) πάνω από το συμφέρον του κράτους», προειδοποιεί ο Βετόν Σουρόι.

Την εβδομάδα αυτή, στον λογαριασμό του στο Facebook, ο πρόεδρος Θάτσι επέμεινε: «Το να θεωρηθεί πως η απόφαση αυτή είναι μονομερής» ισοδυναμεί με το να ζητηθεί από «το Κόσοβο να πάρει την άδεια της Σερβίας για μια κυρίαρχη απόφαση. Ας είναι τα πράγματα ξεκάθαρα: αυτό δεν θα συμβεί».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης