Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Στρατιωτική επιχείρηση η απέλαση μεταναστών” λέει ο Τράμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησής του για την απέλαση χιλιάδων παράτυπων μεταναστών που ζουν στη χώρα του αποτελεί «μια στρατιωτική επιχείρηση», δήλωση όμως την οποία αποπειράθηκε να ανασκευάσει ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας της κυβέρνησής του, ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στο Μεξικό.

«Βλέπετε τι γίνεται στα σύνορα. Ξαφνικά, για πρώτη φορά (…) διώχνουμε τους πολύ κακούς τύπους, με ρυθμό που έχει υπάρξει ποτέ πριν», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με επιχειρηματίες στον Λευκό Οίκο. «Και αυτή είναι μια στρατιωτική επιχείρηση», πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικάνος.

Πριν περάσουν καν δύο ώρες όμως, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας της κυβέρνησής του, ο Τζον Κέλι, δήλωσε το αντίθετο στο Μεξικό.

Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να «χρησιμοποιήσουν τον στρατό όσον αφορά το μεταναστευτικό» ζήτημα, διαβεβαίωσε ο Κέλι σε μια συνέντευξη Τύπου περιστοιχισμένος από τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και τους μεξικανούς ομολόγους τους.

Οι πράκτορες της υπηρεσίας μετανάστευσης (ICE) είναι άμαχοι και όχι στρατιωτικοί.

Από την πλευρά τους οι Λουίς Βιδεγαράι και Μιγκέλ Άνχελ Οσόριο Τσονγκ εξέφρασαν «ανησυχία» για την πολιτική του Τραμπ, ενώ οι τέσσερις υπουργοί δεσμεύθηκαν ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος για τα ακανθώδη διμερή ζητήματα, από τη μετανάστευση ως το εμπόριο και την ασφάλεια, μετά τη συνάντηση που είχαν κεκλεισμένων των θυρών.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας κατέστησε σαφές προχθές Τρίτη ότι σχεδόν όλοι οι παράτυποι μετανάστες εφεξής είναι υποψήφιοι προς απέλαση και ότι θα τους επαναπροωθεί στο Μεξικό, αν εισήλθαν στις ΗΠΑ από το μεξικανικό έδαφος, ανεξαρτήτως της υπηκοότητάς τους. Μεξικανός αξιωματούχος χαρακτήρισε «εχθρική» την πολιτική αυτή.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης