Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
30/04/2017 | 05:42 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

“Σταματήστε τα παιχνίδια κατά των στρατιωτικών”

Γράφει ο

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΕΠΟΠ ΛΧΙΑΣ(ΔΒ)

Πρόεδρος ΕΣΠΕΕΡ

Θα ήθελα να θυμίσω   σε  κάποιους  πως ξεκίνησε ο αγώνας των στρατιωτικών για συλλογική έκφραση. Ποιος ήταν ο πρωτεργάτης και πως και από πού ξεκίνησε αυτός ο αγώνας, που σήμερα μπορούμε να έχουμε φωνή και σε ποιον οφείλεται. Ήμουν αυτός που πρωτοξεκίνησα το 2013 τον αγώνα στην Κεντρική Μακεδονία. Κυνηγήθηκα από ανωτέρους μου όταν προσπαθούσα να συλλέξω  υπογραφές από συναδέλφους μου για να καταθέσω την ίδρυση  αλλά εγώ δεν πτοούμουν και ξέρετε γιατί Γιατί σε όποια βήματα έκανα είχα πάντα συμπαραστάτη μου τον πρόεδρο της ΠΟΕΣ τον τότε Ανχη(ΣΔΓ) Τσουκαράκη .

Αυτός ο άνθρωπος ήταν που ερχόταν σε κάθε εκδήλωση που διοργάνωνε η ένωση μας είτε στην Θεσσαλονίκη είτε στην Κατερίνη και  τώρα στην Ρόδο όταν πρωτοξεκινήσαμε την Ένωση  στρατιωτικών Ρόδου και φυσικά με δικά του έξοδα .Πάντα μας βοηθούσε στα βήματα μας που κάναμε και πάντα στα νομικά πλαίσια και τότε μόνο  με την απόφαση του Άρειου πάγου .

Θυμάμαι μια κουβέντα που μου είχε πει τότε ο Τσουκαράκης όταν τον ρώτησα για πιο λόγο  δεν είχαμε πολύ κόσμο στις εκδηλώσεις  μας που διοργανώναμε .Τα λόγια του ήταν Θανάση θα έρθει η μέρα που κάποτε θα γεμίζει το αμφιθέατρο από συναδέλφους και αυτό θα γίνει σύντομα όταν θα μιλάμε για την θεσμοθέτηση των ενώσεων και φύγει ο φόβος των συναδέλφων από πάνω τους.

Τελικά τα λόγια του αποδείχτηκαν προφητικά. Και το λέω αυτό, γιατί αυτό που πάλευε να γίνει τότε έγινε τώρα πραγματικότητα. Θα σας πάω όμως τέσσερα χρόνια πίσω για να θυμίσω σε κάποιους πως δημιουργήθηκε η ΠΟΕΣ και από ποιους, μήπως θυμηθούν κάποια πράγματα κάποιοι που σήμερα ονομάζονται σωτήρες των συναδέλφων. Δεν θα ξεχάσω την  27/4/2013 ημερομηνία ορόσημο στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου στην Λάρισα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση  αντιπροσώπων των τότε περιφερειακών ενώσεων των εν ενεργεία στρατιωτικών Η συνάντηση έλαβε χώρα σε ένα πολύ εγκάρδιο και συναδελφικό περιβάλλον και για τα θέματα που συζητήθηκαν υπήρξε ταύτιση απόψεων. Σας αναφέρω το δελτίο τύπου που βγήκε ομόφωνα από τις τότε ενώσεις.

Σκοπός της συνάντησης ήταν: 

· Η γνωριμία μεταξύ των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων.

· Η ανταλλαγή απόψεων για την από κοινού δράση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα μέλη μας. 

· Ο συντονισμός και η λήψη απόφασης για την άμεση σύσταση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών ως δευτεροβάθμιο όργανο. 

Οι αντιπρόσωποι των Περιφερειακών Ενώσεων μετέφεραν την προσδοκία των συναδέλφων για την ανάσχεση, με κάθε δυνατό και νόμιμο μέσο, των όποιων αρνητικών επιπτώσεων προέκυψαν από την εφαρμογή των μνημονίων, στη ζωή των ιδίων, των οικογενειών τους και κατ’ επέκταση του συνόλου του Ελληνικού λαού. Ενός λαού που δοκιμάζεται με πρωτόγνωρα για την εποχή μας βάρβαρα μέτρα στα όρια της εξάντλησης, της ανέχειας και της απελπισίας. 

Εκφράστηκε από όλους ότι, η δύναμη βρίσκεται στη βούληση του συνόλου και όχι σε ελάχιστες μεμονωμένες ομάδες που προσπαθούν να κερδίσουν πρόσκαιρα προνόμια και οφέλη. Κοινή δε απόφαση όλων παραμένει η προσήλωση στο σκοπό λειτουργίας των Ενώσεων, όπως αυτός εκφράζεται από τα εγκεκριμένα καταστατικά τους. 

Προς αποφυγή διασποράς ψευδών στόχων και διαβολής του χαρακτήρα αυτών, τα Διοικητικά Συμβούλια και τα μέλη των Ενώσεων, θα εργαστούν αδιάκοπα, ενάντια σε αυτούς οι οποίοι πολλές φορές με προσωπείο «ανθρωποκεντρικό» και άλλες φορές αποκαλύπτοντας τον πραγματικό «χωμάτινο» εαυτό τους, εντεταλμένοι από αυτούς που τους διόρισαν, ενεργούν, προκειμένου να πετύχουν αλλότριους στόχους προς το έννομο συμφέρον του τόπου και του λαού που θα έπρεπε να υπηρετούν.

Οι Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών 

 Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής 

Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 

Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Πελοποννήσου 

Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας 

Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου 

Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 

Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης 

Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Και ρωτώ τώρα εγώ που ήταν τότε κύριοι αυτοί που διαφωνούσαν με την πανελλήνια ομοσπονδία ενώσεων στρατιωτικών μα φυσικά στις διπλανές καρέκλες στο ίδιο τραπέζι  με τον κύριο Τσουκαρακη.Τι άλλαξε άραγε από τότε την στάση τούς Για δείτε την φωτογραφία και βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Που είναι αυτοί που τότε δημιουργήθηκε η ΠΟΕΣ

Τότε ήμασταν όλοι μια γροθιά και όλοι μαζί ξεκινήσαμε κάτι δυνατό που τώρα είναι πραγματικότητα και αυτό ποιος το πέτυχε μα φυσικά ο πρωτεργάτης μας ο Τσουκαράκης και όλοι εμείς μαζι.Εχουμε την δική μας φωνή τώρα πια επίσημα και αυτό έγινε με το γράμμα του νόμου και συγκεκριμένα με τον νόμο 4407/2016 όπου μπορούμε πλέον να μιλάμε για την θεσμοθέτηση των ενώσεων. Που ήταν οι κύριοι αυτοί που θέλουν να εκφράζουν την γνώμη των στρατιωτικών και επικρίνουν την ΠΟΕΣ. Μα  φυσικά στο ίδιο τραπέζι .Ας σταματήσουν πια τα παιχνίδια εις βάρος των συναδέλφων και ας ενωθούμε όλοι μαζί για να πετύχουμε περισσότερα, κανείς δεν πετυχε πολλά όταν είναι μονός του. Και τώρα μιλάμε για είκοσι ενώσεις που δημιουργήθηκαν εφόσον άνοιξε ο δρόμος με τη θεσμοθέτηση των ενώσεων και σε λίγο καιρό θα μιλάμε για πενήντα. Αναρωτιέμαι δεν είναι επιτυχία αυτό Σας απαντώ ναι είναι επιτυχία. Υπάρχουν συνάδελφοι που αναρωτιούνται τι γίνετε με τις ενώσεις γιατί τρώγονται μεταξύ τους τι θέλουν κάποιοι, μήπως έχουν προσωπικές φιλοδοξίες Και απαντώ ναι. Μήπως ήρθε η ώρα να απαξιώσουμε κάποιους η να τους αφήσουμε μόνους στο περιθώριο .Την απάντηση θα την δώσουν φυσικά οι συνάδελφοι μας. Τελειώνοντας θα ήθελα να θυμίσω σε κάποιους ποιος ήταν αυτός που τιμωρήθηκε για τον αγώνα τις συλλογικής έκφρασης των στρατιωτικών από τον τότε ΓΕΕΘΑ με φυλάκιση  μα φυσικά ο Τσουκαράκης .Πρέπει όμως να αναρωτηθούμε .Μήπως κάποιοι προσπαθούν την διάσπαση των ενώσεων Ποιους ενοχλεί η θεσμοθέτηση των ενώσεων στρατιωτικών Και θα πάω και ένα βήμα πιο πέρα και φυσικά θα αναφερθώ στους συναδέλφους μας. Κάντε μια αναζήτηση και δείτε τα χαρτιά που έκανε τότε η ΠΟΕΣ μήπως έχουν κάποια ομοιότητα με αυτά που τώρα κάποιοι τα καρπώνονται ως δικές του προτάσεις στην σημερινή ηγεσία. Ίσως δεν τους αρέσει που για πρώτη φορά ένας υπουργός Εθνικής Άμυνας να αφουγκράζεται τα προβλήματα μας. Λοιπόν για να μην μακρηγορώ θα πω αυτό. Πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος τις προσωπικές φιλοδοξίες και να ασχοληθούμε με τα προβλήματα των συναδέλφων που είναι παρά πολλά, τώρα ειδικά που αυτούς τους δύσκολους καιρούς μας χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά .Άλλωστε για αυτό μας εκλέξανε  οι συνάδελφοι μας.Απο αυτούς θα κριθούμε για το έργο μας και από αυτούς θα βρεθούν κάποιοι στο περιθώριο .

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης