Υποστηριξε το militaire
Breaking News Videos Άμυνα Πρώτη Γραμμή
18/03/2017 | 08:55 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

ΣΜΥ και ΣΜΥΝ: Η μία ομοιότητα και οι τεράστιες διαφορές-ΒΙΝΤΕΟ

ΣΜΥ και ΣΜΥΝ: Η μία ομοιότητα και οι τεράστιες διαφορές-ΒΙΝΤΕΟ

Ποιο είναι το μοναδικό κοινό στοιχείο της ΣΜΥ και της ΣΜΥΝ; Όπως παραπονούνται οι της ΣΜΥΝ του ΠΝ, ότι και οι δύο Σχολές διοικούνται από μάχιμους Αξιωματικούς των Όπλων. Τίποτα άλλο…
Ποιο είναι το “παράπονο” των αποφοίτων της ΣΜΥΝ; Ότι το ΓΕΝ δεν δίνει στη Σχολή τη σημασία που της αξίζει. Πως φαίνεται αυτό; Από απλά αλλά σημαντικά πράγματα.

Η πλειονότητα των Διοικητων της ΣΜΥ του ΣΞ εξελίσσονται μέχρι τα ανώτατα κλιμάκια της ιεραρχίας, λαμβανομένου υπόψη ότι στο πρόσφατο παρελθόν δύο Διοικητές έγιναν και Αρχηγοί του Στρατού (Τσέλιος και Μανωλάς).
Εν αντιθέσει στη ΣΜΥΝ του Πολεμικού Ναυτικού, όλοι οι Διοικητές αμέσως μετά την θητεία τους αποστρατεύονται πλοίαρχοι και στη καλύτερη των περιπτώσεων δεν προάγονται, παραμένοντας Διατηρητέοι στον Αυτό Βαθμό (ΔΑΒ). Μια μόνο περίπτωση αξιωματικού στα χρονικά  προήχθει σε Αρχιπλοίαρχο και αποστρατεύτηκε την επόμενη χρονιά κι αυτό γιατί ο συγκεκριμένος αξιωματικός ήταν ανηψιός του τότε ΠτΔ!
Ο σημερινός Διοικητής από ότι φάνηκε,  δεν του ήταν αρκετή η θητεία του ως Διοικητής της ΣΜΥΝ (παρότι έγραψε Διοικητικά προσόντα) και ζήτησε και τοποθετήθηκε ως Διοικητής εκ νέου σε Διοίκηση του Στόλου,  μήπως και σταδιοδρομήσει περαιτέρω.
Με την παραπάνω αναφορά σε πραγματικά γεγονότα καταδεικνύεται πώς βλέπουν και πως υπολογίζουν οι Ηγεσίες του ΣΞ και του ΠΝ, τις μοναδικές Παραγωγικές Σχολές που έχουν, μιας και τα Στελέχη που παράγονται από αυτές, αποτελούν αποδεδειγμένα την  ραχοκοκκαλιά των Ε.Δ.
Το βίντεο είναι από την τελετή παράδοσης παραλαβής διοικητή στη ΣΜΥ. Όπως μας έχει συνηθίσει το γραφείο Τύπου του ΓΕΣ είναι εξαιρετικό.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης