Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άποψη
29/12/2017 | 06:40 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Σκοπιανό: Τα ανύπαρκτα “μπαϊράκια” ,τα κομματικά λάβαρα και το όνομα που δεν το ξεχάσαμε

Σκοπιανό: Τα ανύπαρκτα

Όσοι παρακολουθήσαμε την συνέντευξη Τύπου Καμμένου προχθές στο ΥΠΕΘΑ, δύσκολα μπορούμε να καταλάβουμε όσα αργότερα διαβάσαμε για “μπαϊράκι” που σήκωσε στο θέμα του Σκοπιανού… Ο Καμμένος μίλησε με ασυνήθιστα για τον ίδιο χαμηλούς τόνους για το θέμα, λέγοντας μάλλον αυτονόητα πράγματα,τα οποία συνοψίζονται στα εξής:

•Δεν θεωρεί ότι πρέπει ν΄ αλλάξει θέση για την ονομασία των Σκοπίων,καλύπτεται από την απόφαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και τέλος πάντων αν όλοι οι άλλοι με πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να δεχτούν ονομασία που θα περιλαμβάνει το “Μακεδονία” ,το δικό του κόμμα δεν μπορεί να το αποτρέψει.

Δεν προκύπτει μάλλον “μπαϊράκι” απ΄ όσα είπε…

Προέκυψαν όμως από προχθές “κομματικά λάβαρα”, με τη ΝΔ να έχει σηκώσει το δικό της και να απειλεί πως αν δεν συμφωνήσει και ο Καμμένος δεν θα συναινέσει στο θέμα του Σκοπιανού,ακόμη κι αν συμφωνεί με την όποια προτεινόμενη λύση!

Θα πρέπει να απαντήσουμε σε μερικά ερωτήματα:

•Το θέμα μας με το Σκοπιανό, είναι να λύσουμε το θέμα, που ξεκίνησε επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, να θυμίσουμε -δεν το ξεχάσαμε όπως είχε προβλέψει- ή να πάμε σε εθνικές εκλογές που ζητά η ΝΔ;

•Χρειάζεται εθνικό μέτωπο σ΄ αυτό το θέμα; Βεβαίως. Γιατί όμως η εθνική θέση να είναι πως δεχόμαστε το “Μακεδονία” με οποιονδήποτε προσδιορισμό και να μην είναι ότι δεν το δεχόμαστε καθόλου;

•Στη ΝΔ ,στο απίθανο σενάριο που οδηγηθούμε σε δημοψήφισμα ποια από τις δύο θέσεις πιστεύουν ότι θα επικρατήσει; Αυτή με το “Μακεδονία” στην ονομασία ή η άλλη χωρίς; Πιθανολογούμε η δεύτερη και γι΄ αυτό θεωρούμε και απίθανο το σενάριο του δημοψηφίσματος.

•Γιατί είναι απαραίτητα αρνητικό να υπάρχουν κι άλλες απόψεις εκτός απ΄ αυτή που θέλουν να μας περάσουν οι έξω για να κλείσουν άμεσα το θέμα;

Στη ΝΔ έχουν 1000 λόγους να διαμαρτύρονται ακόμη για την άθλια αντιπολίτευση που σε κάποιες περιπτώσεις είχαν να αντιμετωπίσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη περίοδο της -αλήστου μνήμης είναι η αλήθεια- κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Αυτό όμως δεν τους παρέχει κανένα άλοθι για να κάνουν το ίδιο σ΄ ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως το Σκοπιανό.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης