Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Σκληρός” Σόϊμπλε κατά Βρετανίας και το αμυντικό πρόβλημα της ΕΕ

Βόλφκανγκ Σόιμπλε ,ο σκληρός! Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται σε σε συνέντευξή στην εφημερίδα Osnabruecker Zeitung,τάσσεται υπέρ της σκληρής διαπραγμάτευσης  με τη Βρετανία για την έξοδό της από την ΕΕ.

“Θέλουμε να κρατήσουμε κοντά μας τους Βρετανούς, αλλά δεν υπάρχουν δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις”, δηλώνει ο Σόιμπλε.

Στόχος είναι να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες και για τις δύο πλευρές, αλλά πρόσθεσε ότι αυτό θα είναι δύσκολο εξαιτίας των πολλών σύνθετων ζητημάτων που εμπλέκονται και του διετούς χρονοδιαγράμματος. Ο Σόϊμπλε “πουλά” το γνωστό παραμύθι ότι στόχος δεν είναι η τιμωρία της Βρετανίας,αλλά μετά απ΄ όσα έχει πει κι έχει κάνει ποιος τον πιστεύει.Επιμένει ότι πρέπει να μείνει ενωμένη η υπόλοιπη ΕΕ.

Ένα από τα μεγάλα θέματα που θα αντιμετωπίσει η ΕΕ είναι το ζήτημα της άμυνας και της ασφάλειάς της. Με τον Τράμπ να θέλει να “αλλάξει” τα πάντα στη λειτουργία του ΝΑΤΟ,η αποχώρηση της Βρετανίας αποδυναμώνει πολύ την ΕΕ στο τομέα της άμυνας.

Επικοινωνία ΥΠΕΞ Κύπρου-Βρετανίας

   Την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία τους οι υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου και Βρετανίας, Ιωάννης Κασουλίδης και Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΑ.

   Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε ύστερα από πρωτοβουλία του κ. Τζόνσον, ο οποίος αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς των δύο χωρών, διαβεβαιώνοντας ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για το Brexit.

   Ο κ. Κασουλίδης επισήμανε το εύρος των συνεπειών της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, ειδικά για την Κύπρο, στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού, των επενδύσεων και της ναυτιλίας.

   Τόνισε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να μην επηρεασθεί κάποιος από τους τομείς αυτούς, καθώς και το καθεστώς όσων Κυπρίων πολιτών ζουν ή εργάζονται στο έδαφος των βρετανικών Βάσεων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης