Υποστηριξε το militaire
Breaking News Πολιτική
22/09/2017 | 07:21 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Σε 2 τρις δολάρια υπολογίζει η Λαγκάρντ το ετήσιο ποσό μίζας!!! Τι δήλωσε

Σε 2 τρις δολάρια υπολογίζει η Λαγκάρντ το ετήσιο ποσό μίζας!!! Τι δήλωσε

Πόσο υπολογίζεται το ετήσιο κόστος των δωροδοκιών και της μίζας σ΄ όλο το πλανήτη; Από 1,5 έως 2 τρισεκατομμύρια δολάρια,περίπου το 2% του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος!!! Αυτά  αντιπροσωπεύουν μόνο την κορυφή του παγόβουνου και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις είναι  πολύ βαθύτερες, είπε η Κριστίν Λαγκάρντ , διευθύνουσα σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Brookings στην Ουάσιγκτον , επεσήμανε ότι “είμαστε  αποφασισμένοι να εξετάσουμε  ιδιωτικούς φορείς που επηρεάζουν δημόσιους αξιωματούχους”.Σύμφωνα με την άποψή της οι  ιδιωτικοί φορείς συμβάλλουν στη δημιουργία διαφθοράς άμεσα μέσω της δωροδοκίας, αλλά και διευκολύνουν τη διαφθορά μέσω της  νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη φοροδιαφυγή.
“Το πρόσφατο παράδειγμα των« εγγράφων του Παναμά »υπογραμμίζει τη σημασία αυτών των διευκολύνσεων και υπογραμμίζει τον ολέθριο τρόπο με τον οποίο   η διαφθορά μπορεί να επεκταθεί», δήλωσε η Λαγκάρντ.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε επίσης ότι η συστηματική διαφθορά υπονομεύει την ικανότητα των κρατών να έχουν ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και να απομακρύνει τους ανθρώπους από τη φτώχεια. Είναι μια διαβρωτική δύναμη που σταματά τη ζωτικότητα των επιχειρήσεων και υπονομεύει το οικονομικό δυναμικό μιας χώρας, είπε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης