Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή
24/06/2017 | 06:02 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Σαουδική Αραβία: Στο παρά ένα απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση στο Τέμενος της Μέκκας

Σαουδική Αραβία: Στο παρά ένα απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση στο Τέμενος της Μέκκας

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας απέτρεψαν μια επίθεση αυτοκτονίας στο Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας, περικυκλώνοντας τον επίδοξο δράστη σε ένα διαμέρισμα, όπου πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Με ανακοίνωση που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, το υπουργείο ανέφερε ότι τρεις πυρήνες τρομοκρατών σχεδίαζαν να εξαπολύσουν μια επίθεση με στόχο τους πιστούς στο Τέμενος και τις δυνάμεις ασφαλείας, λίγες μέρες πριν την μουσουλμανική γιορτή Ιντ αλ Φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Ο επίδοξος βομβιστής αντάλλαξε πυρά με τις δυνάμεις ασφαλείας και έπειτα πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε όταν δυνάμεις ασφαλείας τον περικύκλωσαν σε ένα διαμέρισμα στην κεντρική γειτονιά της Μέκκας Ατζιάντ αλ Μασάφι, που βρίσκεται κοντά στο Τέμενος. Το διαμέρισμα το χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως βάση για την επίθεση που σχεδίαζαν.

Το κτίριο κατέρρευσε, τραυματίζοντας έξι αλλοδαπούς και πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Νωρίτερα την Παρασκευή, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν καταζητούμενο άνδρα σε ένα ακόμη φερόμενο κρησφύγετο ισλαμιστών μαχητών στην γειτονιά αλ Ασελάχ στην Μέκκα. Το υπουργείο τόνισε επίσης ότι ένας τρίτος πυρήνας τρομοκρατίας εντοπίστηκε στην Τζέντα, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Πέντε φερόμενοι μαχητές, ανάμεσά τους μια γυναίκα, συνελήφθησαν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης