Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ρωσία και Τουρκία “χέρι-χέρι” στο έδαφος της Συρίας!

Ρωσία και Τουρκία

Το Κρεμλίνο ανακοινώνει ότι η Ρωσία έχει αποστολή να απελευθερώσει  το συριακό έδαφος από τις τρομοκρατικές οργανώσεις και να αποτρέψει τη διάλυση της χώρας και ο Ερντογάν ετοιμάζει ακόμη μια επίθεση στο έδαφος της Συρίας.Από ορκισμένοι εχθροί Μόσχα και Άγκυρα φαίνεται να τα ΄χουν βρει ακόμη και στο θέμα της Συρίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ ότι “μια προσωρινή βάση δεν συνιστά στόχο, συνιστά ένα μέσο για την επίτευξη του στόχου που έχει δηλώσει ο πρόεδρος και είναι να βοηθηθούν οι νόμιμες συριακές αρχές στην μάχη τους κατά του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων. Το έδαφος της Συρίας πρέπει να απελευθερωθεί”, είπε ο Πεσκόφ σε συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή “Vesti on Saturday”.

“Πρέπει να το απελευθερώσουμε και να κάνουμε κάθε τι δυνατόν για να αποτρέψουμε τη διάλυση της χώρας, καθώς αυτό μπορεί να αποβεί καταστροφικό για την περιοχή”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν τονίζοντας ότι δεν βλέπει να τερματίζεται σύντομα η συριακή σύγκρουση. “Δυστυχώς, οι πληροφορίες που λαμβάνουμε δεν μας επιτρέπουν να είμαστε συγκρατημένοι αισιόδοξοι. Είναι σαφές ότι η διεθνής κοινότητα έχει ακόμη μπροστά της πολύ μακρύ δρόμο και σκληρή δουλειά”.

Τι επίθεση ετοιμάζει η Τουρκία

Οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις θα αρχίσουν επιχείρηση για την ανακατάληψη της συριακής πόλης αλ Μπαμπ, η οποία ελέγχεται από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τονίζοντας τον στόχο της ‘Αγκυρας να εκδιώξει ενόπλους και κούρδους μαχητές της Συρίας από το έδαφος που είναι κοντά στα σύνορα της.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης κατά τη διάρκεια ομιλίας του ότι η Τουρκία θα κάνει αυτό που είναι απαραίτητο με τους εταίρους της του συνασπισμού για την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από το προπύργιό του, τη Ράκα της Συρίας, αλλά δεν θα συνεργαστεί με τους κούρδους πολιτοφύλακες του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) της Συρίας.

“Είμαστε υποχρεωμένοι, θα πάμε εκεί”, δήλωσε μετά την αναφορά του στην πόλη αλ Μπαμπ, τελευταία πόλη της βόρειας Συρίας που είναι στα χέρια των τζιχαντιστών. “Πρέπει να προετοιμάσουμε την εκκαθάριση μιας περιοχής από την τρομοκρατία”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης