Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή Πολιτική Πρώτη Γραμμή
31/01/2017 | 21:16 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Πόλεμος! Οι ΗΠΑ του Τράμπ ανοιχτά κατά Γερμανίας για το ευρώ “που το ΄χουν κάνει μάρκο”!

Πόλεμος! Οι ΗΠΑ του Τράμπ ανοιχτά κατά Γερμανίας για το ευρώ

Ο πόλεμος ΗΠΑ-Γερμανίας συνεχίζεται και η έκβασή του μας αφορά άμεσα. Η Γερμανία των Μέρκελ-Σόϊμπλε φαίνεται ότι έχει πάρει τις αποφάσεις της. Η νίκη στις επόμενες γερμανικές εκλογές είναι προτιμότερη από τη σωτηρία της ΕΕ. Ο Σόϊμπλε δείχνει για ακόμη μια φορά κοντά στην ολοκλήρωση της αποστολής του.

Την ίδια ώρα η Ουάσινγκτον “καρφώνει” το Βερολίνο κατηγορώντας τη Γερμανία ότι χρησιμοποιεί ένα «κατάφωρα υποτιμημένο» ευρώ για να εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ και τους Ευρωπαίους εταίρους της. Αυτό  δήλωσε ο Πίτερ Ναβάρο,οικονομικός σύμβουλος του νέου Αμερικανού προέδρου, του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι Financial Times γράφουν,σχολιάζοντας αυτές τις δηλώσεις, πως πρέπει να  σημάνουν συναγερμό στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Ο Πίτερ Ναβάρο, επικεφαλής του νεοσύστατου συμβουλίου Εθνικού Εμπορίου, δήλωσε στους FT πως το ευρώ, το οποίο όπως λέει, χρησιμοποιήθηκε ως ένα «σιωπηρό μάρκο» του οποίου η χαμηλή αποτίμηση δίνει προβάδισμα στο Βερολίνο έναντι των βασικών της εταίρων.

Το άρθρο των FT επισημαίνει ότι ο Ναβάρο χαρακτήρισε τη Γερμανία ως ένα από τα βασικά εμπόδια για την επίτευξη εμπορικών συμφωνιών μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ και ανακήρυξε τις συνομιλίες για τη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. (TTIP), «νεκρές».

Τους τελευταίους μήνες το ευρώ διαπραγματεύεται σε χαμηλά 13 ετών έναντι του δολαρίου, καθώς η ΕΚΤ εφαρμόζει χαλαρή νομισματική πολιτική, προκειμένου να στηρίξει χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιταλία, παρά τις αντιρρήσεις του Βερολίνου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης