Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
03/11/2016 | 06:40 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Πως χάνουμε επιστήμονες από τις ΕΔ; Εύκολα!

Πως χάνουμε επιστήμονες από τις ΕΔ; Εύκολα!

Πόσο διευκολύνουμε στελέχη των ΕΔ που έχουν την ικανότητα και την πειθαρχία να εκπαιδεύονται σε υψηλό επίπεδο; Στη θεωρία υπάρχουν υποτίθεται ευκαιρίες που δίνει η υπηρεσία. Στην πράξη όμως νομίζουμε ότι τίποτα απ΄ όσα προβλέπονται δεν εφαρμόζεται.
Το ερώτημα από πατέρα νέου αξιωματικού:

“…διάβασα το νεο νόμο για τις άδειες των στρατιωτικών, παρακαλώ απαντήστε μου στο παρακάτω ερώτημα : Ο γιός μου είναι αξιωματικός, (από σχολή Ικάρων -ΣΜΑ) 3,5 χρόνια. Μέσα στα χρόνια αυτά απέκτησε Μεταπτυχιακό από το Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) χωρίς να κάνει χρήση καμμιάς άδειας.  Τώρα επιλέχθηκε από πανεπιστήμιο της Αγγλίας μέσω κάποιας υποτροφίας για διδακτορική διατριβή (PHD) σε θέμα ”aerospace”, διάρκειας 3 ετών.
Αν κατάλαβα καλά το νέο νόμο για τις άδειες των στρατιωτικών, δεν προβλέπεται κάτι θετικό για παρόμοιες περιπτώσεις.

Γνωρίζεται εσεις μήπως υπάρχει τρόπος ή προβλεψη για παρόμοιες περιπτώσεις, ούτως ώστε η πατρίδα και ειδικά οι ένοπλες δυνάμεις να μη χάνουν στελέχη επιστήμονες ;”

Ρωτώντας μάθαμε ότι προβλέπονται κάποιες άδειες γι΄ αυτές τις περιπτώσεις με την προϋπόθεση το μεταπτυχιακό που κάνει το στέλεχος να έχει σχέση με το αντικείμενο της δουλειάς του και κάποιες άλλες προϋποθέσεις. Στην πράξη όπως μας ενημέρωσαν σπάνια εγκρίνονται άδειες με τέτοια διάρκεια. Μήπως όμως έτσι χάνουμε στελέχη επιστήμονες που μπορούν να προσφέρουν στις ΕΔ;

Προσωπική εμπειρία: πριν από χρόνια υιός πολύ γνωστής δημοσιογράφου με σπουδές στο MIT που είχαν να κάνουν με την ασφάλεια στο διαδίκτυο ήρθε να παρουσιαστεί στο στρατό. Στο πρώτο επισκεπτήριο ανακοίνωσε στη μητέρα του ότι παρά τις σπουδές υψηλού επιπέδου που είχε αποφάσισε ότι θέλει να μείνει στο στρατό! Έκπληξη για τη μητέρα που άλλα όνειρα είχε αλλά ο υιός επέμεινε. Θα μπορούσε με τις γνώσεις που διέθετε να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και αποστολή στις ΕΔ σ΄ ότι έχει να κάνει με τον κυβερνοπόλεμο. Προσπάθησε με κάθε τρόπο να παραμείνει στο στράτευμα, το οποίο δεν τον κράτησε γιατί είχε περάσει το όριο ηλικίας!!! Το γράμμα του νόμου πολλές φορές είναι καταστροφικό.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης