Υποστηριξε το militaire
ΠΑ
28/04/2017 | 11:24
Militaire News

Πως “βρίσκει” λεφτά ο Ειδικός Λογαριασμός του ΜΤΑ; Η απάντηση

Πως

Μετά την αποστρατεία του στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας περιμένει να πάρει το «Εφάπαξ» του και να συνεχίσει τον πολιτικό του Βίο. Προς μεγάλη του έκπληξη βλέπει ότι το Ταμείο του, του έχει αφαιρέσει περί τις 20.000 Ευρώ. Άμεσα κάνει ένα έγγραφο και ζητά να του γνωσθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δεν είχε λάβει το ποσό που έπρεπε να πάρει σύμφωνα με τα χρόνια που υπηρέτησε.

Το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορείας / Ειδικός Λογαριασμός Αλληλοβοηθείας Αεροπορίας (ΜΤΝ/ΕΛΟΑΑ) με το έγγραφο Φ.950/ΑΔ.669/Σ.326/17 Ιαν 17/ΜΤΝ/Ε.ΛΟ.Α.Α. έθιξε δύο πράγματα στην σύντομη απάντησή του στον απόστρατο Αξιωματικό. Πρώτον ότι δεν είχε προβεί (ο ίδιος) σε ενέργειες για να υφίστανται κρατήσεις και δεύτερον ότι περί αυτού είχε δώσει οδηγίες στις μονάδες που υπηρετούσε ο κόσμος οι οποίες έπρεπε ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ να ενημερώσουν τα στελέχη για να κάνουν αυτές τις ενέργειες.

Πριν να προχωρήσουμε παρακάτω, ξέρουμε ήδη ότι μέχρι εδώ πολλοί αναρωτιέστε σε ποιο άλλο πολιτισμένο κράτος με μηχανογράφηση και πλήρη σταδιοδρομικό έλεγχο με φακέλους και «εκπαιδευμένο» προσωπικό, θα περίμενε από τους εργαζόμενους να «πάνε να ρυθμίσουν τα συνταξιοδοτικά τους»!!

Το στέλεχος απάντησε με στοιχειοθετημένους ισχυρισμούς στην κωμικοτραγικότητα (δεομένου ότι έπρεπε να πληρώσει αυτός παραλήψεις άλλων) του ΜΤΑ/ΕΛΟΑΑ με συγκεκριμένη Αίτηση Θεραπείας επί της οποίας απάντηση ΔΕΝ έχει σταλεί  στο στέλεχος παρά τις υποχρεώσεις της Διοικήσεως που επιβάλλει το Δίκαιο.

Υπογραμμίσθηκε ότι η διοίκηση του ΜΤΑ/ΕΛΟΑΑ απευθύνθηκε στις μονάδες της Π.Α. οι οποίες ΔΕΝ ενημέρωσαν ποτέ τον Αξιωματικό καθώς δεν προκύπτει από πουθενά η απαιτούμενη ενυπόγραφη ενημέρωσή του. Επίσης, το έγγραφο του ΜΤΑ/ΕΛΟΑΑ αποτυπώνει κανόνες δικαίου οι οποίοι απευθύνονται προς υλοποίηση, όπως προκύπτει άλλωστε και από την Απόφαση 299/08 του ΝΣΚ στα Διοικητικά Συμβούλια των Ειδικών Λογαριασμών Αλληλοβοηθείας και όχι στους διοικούμενους. Επιπλέον, προκύπτει από το έγγραφο του ΜΤΑ ότι συγχέονται  διατάξεις που αφορούν του Εθελοντές Μακράς Θητείας καθώς και τους Οπλίτες Πενταετούς Υποχρεώσεως με εκείνους που προέρχομαι ως «ανακαταταγείς Υπαξιωματικός», ήτοι από άλλο νομικό πλαίσιο. Ως εκ τούτου το έγγραφο του ΜΤΑ δεν είναι αυτό που αξιώνει μια ευνομούμενη Πολιτεία.

Επίσης έπρεπε να γίνουν συνεννοήσεις μεταξύ Διοικήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας, γεγονός για το οποίο ΟΥΔΕΠΟΤΕ κάποιοι ενημερώθηκαν και ως εκ τούτου το Δίκαιο ΔΕΝ επιτρέπει να υποστεί κανείς κάποια νομική / οικονομική συνέπεια επειδή οι Μονάδες που υπηρέτησαν κάποιοι δεν υλοποίησαν τυχόν κατευθύνσεις της όποιας Διοικήσεως

Εν ολίγοις, όπως προκύπτει πάντα από έγγραφα που υφίστανται και είναι στην κατοχή μας, αποτυπώνονται  «υποδείξεις» από μια Διοίκηση της Π.Α. στις «Μονάδες που υπηρετεί ο κόσμος» ώστε οι τελευταίες να ενημερώσουν τους  «μονιμοποιηθέντες» προκειμένου αυτοί να απευθυνθούν οι ίδιοι στα Ταμεία Αλληλοβοηθείας. Υπάρχουν περιπτώσεις όμως όπου ΟΥΔΕΠΟΤΕ και ΟΥΔΕΙΣ ενημέρωσε και δη ενυπόγραφα όπως αναφέρει ρητώς το έγγραφο του ΜΤΝ/ΕΛΟΑΑ τον κόσμο για σχετικές τακτοποιήσεις με αποτέλεσμα την παραμονή στο ΜΤΝ χιλιάδων ευρώ εις βάρος των στελεχών!!!! Τις παραλήψεις λοιπόν των Διοικήσεων θα τις πληρώσουν σήμερα οι διοικούμενοι καθώς «είχαν παρασχεθεί αναλυτικές οδηγίες στις μονάδες της Π.Α.» τις οποίες οι μονάδες δεν προκύπτει να τήρησαν!!

Επιπροσθέτως η Απόφαση 299/08 ΝΣΚ, την οποία επικαλείται το ΜΤΝ/ΕΛΟΑΑ ρητώς αναφέρει ότι «Οι κρατήσεις αυτές δεν έχουν τον χαρακτήρα της πάγιας ασφαλιστικής εισφοράς, αλλά θεσμοθετημένου υπέρ του οικείου Ταμείου Αλληλοβοηθείας πόρου χάριν της πραγμάτωσης σκοπού κοινωνικής ασφάλισης που εμπίπτει στην μέριμνα του Κράτους σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ.4 του Συντάγματος και λαμβάνει υπόψη και το Ανώτατο Διοικητικό μας Δικαστήριο βλ. ΣτΕ 1170/92 & 3280/90.

Αυτό το γεγονός όμως «παραλείφθηκε» από τα αρμόδια όργανα για λόγους που πρέπει κάποιος να αξιολογήσει ρωτώντας τους αρμοδίους με κατάλληλες διοικητικές δικαστικές διαδικασίες. Γιατί δεν λαμβάνονται υπόψη αυτά από το ΜΤΑ/ΕΛΟΑΑ;;

Τέλος, παραμένει το ερώτημα. Πότε θα απαντήσει το ΜΤΝ στην Αίτηση Θεραπείας του Αξιωματικού;; Θα αναγκαστεί αυτός να καταθέσει και άλλη αναφορά για να κάνουν τα όργανα αυτά που επιτάσσει η Πολιτεία και πρωτίστως να μην αγνοούν τους Πολίτες και δη Αξιωματικούς που απευθύνονται στα Ταμεία τους;;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης