Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Πτητικό επίδομα: Τι δείχνει ο προϋπολογισμός του 2017 για την περικοπή του

Πτητικό επίδομα: Τι δείχνει ο προϋπολογισμός του 2017 για την περικοπή του

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Militaire.gr είχε μιλήσει για την περίπτωση να υπάρξουν περικοπές στη καταβολή του πτητικού επιδόματος, για όσους ιπταμένους έχουν αποχωρήσει από τη γραμμή πτήσεων εδώ και χρόνια και δεν έχουν προοπτική επιστροφής στην πρώτη γραμμή. Από τον προϋπολογισμό για το 2017, φαίνεται ότι αυτά τα σχέδια θα υλοποιηθούν, αφού προβλέπεται μείωση περίπου 500 χιλιάδων ευρώ από τον σχετικό κωδικό.

Όπως είχε πει στην συνέντευξή του δεν υπάρχει θέμα για όσα στελέχη λαμβάνουν το επίδομα επικινδυνότητας, όπως για παράδειγμα οι αλεξιπτωτιστές , οι βατραχάνθρωποι και οι ναρκαλιευτές.

Η ανακοίνωση Καμμένου έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής “χλιαρές” αντιδράσεις. Σ΄ άλλες εποχές το ν΄ ανοίξει η συζήτηση για ένα τέτοιο θέμα ήταν περίπου αδιανόητο. Φαίνεται ότι μετά από σχεδόν επτά χρόνια κρίσης και περικοπών, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Υπενθυμίζουμε ότι επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΥΠΕΘΑ, η περαιτέρω φορολόγηση του πτητικού είχε προκαλέσει αντιδράσεις και κάποιοι είχαν “κατηγορήσει” ιπταμένους για “λευκή απεργία”, κάτι που επισήμως δεν είχε επιβεβαιωθεί από την τότε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης