Υποστηριξε το militaire
ΥΠΕΘΑ
30/05/2017 | 20:18
Militaire News

Προσφυγόπουλα στην Τήλο τραγουδούν στον Καμμένο! ΒΙΝΤΕΟ

Προσφυγόπουλα στην Τήλο τραγουδούν στον Καμμένο! ΒΙΝΤΕΟ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, εγκαινίασε σχολείο που κατασκεύασαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο χώρο φιλοξενίας μεταναστών στην Τήλο.

Η Δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά – Αλειφέρη και το Δημοτικό Συμβούλιο ανακήρυξαν τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας επίτιμο δημότη του νησιού.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στο χαιρετισμό που απηύθυνε είπε μεταξύ άλλων:

Θέλω να σας πω ότι είμαι ιδιαίτερα περήφανος, γιατί για μια ακόμα φορά, η Τήλος, που έχει αυτό το προνόμιο να διδάσκει σε πολλά πράγματα, όπως στη νησιωτικότητα, διδάσκει και το πώς μπορεί μία κοινότητα, ένα έθνος, που είχε στο παρελθόν πολλούς πρόσφυγες, μετά από πολέμους, να αγκαλιάσει ανθρώπους που ζήτησαν τη βοήθειά μας, που ζήτησαν τη δυνατότητα να επιβιώσουν, φεύγοντας από μία ζώνη πολέμου, από μία ζώνη τρομοκρατίας, από τα σπίτια τους, στα οποία επιθυμούν να επιστρέψουν.

Αποτελεί παράδειγμα, το πόσο οι κάτοικοι της Τήλου, με τη συνδρομή βεβαίως της δημοτικής αρχής, αγκάλιασαν τις οικογένειες αυτές και σήμερα μιλάμε για μία συμβίωση που αποτελεί παράδειγμα για όλο τον κόσμο.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εθελοντές που βοήθησαν να οργανωθεί αυτός ο οικισμός. Να ευχαριστήσω τους δασκάλους και τους καθηγητές. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μαθαίνω ότι έχουν αρχίσει να δίνονται τα πρώτα πτυχία στους μεγαλύτερους, μετά από τη διδασκαλία που έχει γίνει.

Θέλω, από εδώ, να στείλουμε ένα μήνυμα, ότι εκεί που υπάρχει λογική και ανθρωπιά μπορούμε να ζήσουμε όλοι μαζί. Να ευχηθώ στις οικογένειες των προσφύγων να βοηθήσει ο Θεός και να γυρίσετε γρήγορα στα σπίτια σας. Και όταν θα σας επισκεπτόμαστε, εμείς οι Τηλιακοί, είμαστε βέβαιοι ότι θα μας φιλοξενήσετε με τον καλύτερο τρόπο.

Να ευχηθώ στα παιδιά που περνούν σε αυτό τον καταυλισμό τα πρώτα χρόνια της ζωής στους, όταν θα γυρίσουν στις πατρίδες τους να θυμούνται την Ελλάδα με αγάπη. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα γίνει.

Σήμερα είναι μία ημέρα σημαντική για την Ελλάδα, είναι η επέτειος της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Ο ελληνισμός εκδιώχθηκε από τα σπίτια του, όπως εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους οι Έλληνες και κατά την καταστροφή της Σμύρνης, και εδώ θέλω να μιλήσω ιδιαιτέρως για τους Σύρους στην καταγωγή. Τότε, λοιπόν, όταν κάποια ευρωπαϊκά κράτη, με παρουσία του στόλου τους εκεί, χτυπούσαν με τα κουπιά τους Έλληνες για να μην ανέβουν στα καράβια, τα καράβια που φιλοξένησαν τους πρώτους Έλληνες πρόσφυγες ήταν της Συρίας.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι η Συρία ήταν η πρώτη που έστειλε βοήθεια στην Κύπρο όταν έγινε η τουρκική εισβολή. Άρα, λοιπόν, όλα αυτά στη ζωή είναι χρωστούμενα. Σας τα χρωστούσαμε από το παρελθόν και αυτή τη στιγμή τα εξοφλούμε.

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα για την αγάπη που δείχνετε για την τοπική κοινωνία και να σας υποσχεθούμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο Δήμος, η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά κυρίως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα κάνουμε τα πάντα, ώστε όταν θα γυρίσετε στα σπίτια σας να μας θυμάστε με αγάπη και με αδελφοσύνη.

Με μεγάλη χαρά θα εγκαινιάσουμε μαζί το σχολείο και εύχομαι να επιστρέψετε σύντομα στα δικά σας σχολεία, στα δικά σας σπίτια, στις δικές σας πόλεις, όπου με ειρήνη θα μπορείτε να μεγαλώσετε τα παιδιά σας”.

Τι “πήρε” ο Καμμένος; Ένα τραγούδι από τα πιτσιρίκια. Και μάλιστα τραγούδι του Σαββόπουλου!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης