Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
03/10/2016 | 06:40 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Προμήθεια 150 στρατιωτικών σκύλων με πολλές καταγγελίες για παρατυπίες!

Προμήθεια 150 στρατιωτικών σκύλων με πολλές καταγγελίες για παρατυπίες!

“Σκυλοκαβγάς” με αφορμή τον διαγωνισμό για τη «Σύναψη Συμφωνίας Πλαισίου Ετών 2015-17 Προμήθειας (150) Στρατιωτικών Σκύλων»). Στο Militaire.gr έχουν φθάσει καταγγελίες που προέρχονται προφανώς από συμμετέχοντες στον διαγωνισμό και υποστηρίζουν τα εξής:

• Η εταιρεία που ανακηρύχθηκε μειοδότης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το αντικείμενο. Δραστηριοποιείται σε τελείως διαφορετικό χώρο.

• Δεν διαθέτει όπως λένε οι καταγγελίες εγκαταστάσεις διαμονής σκύλων, όρος απαραίτητος για να εκδοθεί η άδεια εμπορίου κατοικιδίων από την Δνση Κτηνιατρικής (άρθρο 26 του Π.Δ. 420/93 & άρθρο 13 του Π.Δ. 308/2000)  . Απευθυνόμενοι σε οποιαδήποτε Περιφέρεια (Αττικής, Αν. Αττικής, κλπ) η απάντηση τους είναι ότι αν δεν υπάρχουν ήδη, με άδεια, εγκαταστάσεις εκτροφείου ή ενδιαιτήματος δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί άδεια εμπορίου, δηλαδή να καταχωρηθεί κάποιος, στο Βιβλίο Εμπόρων της Δνσης Κτηνιατρικής της αρμόδιας Περιφέρειας. Ωστόσο πρέπει να επισημάνουμε ότι  η εν λόγω εταιρεία έχει πάρει άδεια.

Η αιτιολογία είναι ότι γίνεται μόνο διαμεσολάβηση στην πώληση σκύλων, χωρίς να φιλοξενούν οπουδήποτε τα ζώα. Με το ίδιο, παράλογο σκεπτικό, οποιοσδήποτε ελεύθερος επαγγελματίας  (μανάβης, περιπτεράς, φανοποιός κ.α.),  μπορεί να παρακάμψει την σαφή νομοθεσία για την εμπορία ζώων.

Οι καταγγελίες που έχουν φθάσει στο Militaire.gr περιέχουν πολλά ακόμη στοιχεία για τα οποία ελπίζουμε ότι έχει ενημερωθεί το ΓΕΕΘΑ.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι για όλα υπάρχει λογική και πειστική εξήγηση, την οποία και θα δημοσιεύσουμε φυσικά, αν να μας την πουν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης