Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Προεκλογικό “εργαλείο” για το Βερολίνο η κόντρα με τον Ερντογάν;

Προεκλογικό

Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη σύγκρουση Γερμανίας και Τουρκίας και πολλοί διερωτώνται πόσο πραγματική και σοβαρή είναι. Ο Ερντογάν χωρίς αμφοβολία έχει τραβήξει το σχοινί, αλλά όλα τα μηνύματα δείχνουν ότι η κόντρα είναι προσωρινή και…προεκλογική! Οι Γερμανοί πολιτικοί δεν είναι διαφορετικοί από τους δικούς μας. Ψηφαλάκια κυνηγάνε και μια πολεμική ρητορική έναντι της Τουρκίας είναι ότι πρέπει αυτή τη περίοδο, όχι μόνο για την Μέρκελ, αλλά και για τους περισσότερους “παίκτες” του γερμανικού πολιτικού παιχνιδιού. Την επομένη των εκλογών οι Γερμανοί θα συνεχίσουν να κάνουν δουλειές στην Τουρκία και η κρίση εύκολα θα εκτονωθεί. Δεν απέχουμε και πολύ από τις γερμανικές εκλογές.

Μερικές μόνο από τις ειδήσεις που έρχονται από τη Γερμανία επιβεβαιώνουν αυτή την εκτίμηση:

Σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Emnid για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, η πλειονότητα των ερωτηθέντων στη Γερμανία εμφανίζεται δυσαρεστημένη από την γερμανική πολιτική έναντι της Τουρκίας. Το 76% θεωρεί μάλιστα ότι το Βερολίνο δείχνει υπερβολική ανοχή στον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ μόλις το 12% επικροτεί τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης έναντι του Τούρκου Προέδρου.

«Φυσικά και οι Πράσινοι δεν θα ήταν ένας εύκολος εταίρος, αλλά τα εκλογικά αποτελέσματα επιτάσσουν συνασπισμούς. Δεν έχω τίποτα κατά του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), αλλά ένας νέος συνασπισμός μαζί του δεν είναι η ιδανική λύση για ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Ενας νέος συνασπισμός μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών θα έδινε ώθηση στο «Κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία», είπε Χορστ Ζέεχοφερ, ο πρόεδρος της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU) σε συνέντευξή του στην Welt της Κυριακής. Ο κ. Ζέεχοφερ απέκλεισε επίσης την πιθανότητα να κατακτήσουν οι Χριστιανοδημοκράτες την απόλυτη πλειοψηφία «λόγω της πολιτικής της καγκελαρίου Μέρκελ στο προσφυγικό το 2015». Θεωρεί όμως εφικτό να μην κατακτήσει το Κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία το όριο του 5% και επομένως να μείνει έξω από το Κοινοβούλιο εάν ακολουθηθεί μια «έξυπνη πολιτική» και αυτό μπορεί να γίνει «εάν συνεχίσουμε με την ίδια σύνεση την μέχρι τώρα ακολουθούμενη πολιτική σε θέματα ασφαλείας, απέναντι στην Τουρκία, στο προφυγικό και την Ευρώπη», πρόσθεσε ο συντηρητικός Βαυαρός πολιτικός.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης