Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
27/04/2017 | 13:59
Militaire News

Πριν το τέλος Μαίου βλέπει ολοκλήρωση αξιολόγησης ο Ντάϊσενμπλουμ

Πριν το τέλος Μαίου βλέπει ολοκλήρωση αξιολόγησης ο Ντάϊσενμπλουμ

Την ελπίδα ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης πριν από το τέλος του επόμενου μήνα εξέφρασε, από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος του Eurogroup εκτίμησε ότι η αξιολόγηση έχει καθυστερήσει ιδιαίτερα. Ωστόσο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Eurostat επιβεβαίωσε πρόσφατα πως το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας το 2016 έφτασε το 3,9%.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι με δική του πρωτοβουλία τον Φεβρουάριο, και στη συνέχεια τον Μάρτιο με τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, επετεύχθη μία συνολική συμφωνία στις αρχές Απριλίου. «Αποφασίσαμε για την αλληλουχία των μέτρων μεταρρύθμισης, για να υπάρξει εξισορρόπηση της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν να νομοθετήσουν περαιτέρω μέτρα σε εισοδήματα και συντάξεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, όσον αφορά τα μέτρα για τις συντάξεις θα ισχύσουν το 2019, ενώ τα μέτρα στον φόρο εισοδήματος θα ισχύσουν το 2020, εκτός και αν χρειαστεί να ισχύσουν νωρίτερα. Παράλληλα, συμφωνήθηκε να λάβει η Ελλάδα «αναπτυξιακά» μέτρα από το 2019, εφόσον επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, και να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, με βάση τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.

Διαβάστε περισσότερα στο thepressroom.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης