Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Πολιτικό “παιχνίδι” με τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων! 13 χρόνια αφοπλισμού δεν φθάνουν;

Πολιτικό

Πολιτικό παιχνίδι πάνω στις δεδομένες εξοπλιστικές ανάγκες της χώρας,γίνεται τις τελευταίες ημέρες. Έχοντας στόχο το “δίδυμο” Τσίπρας-Καμμένος οι υποστηρικτές της “αντικατάστασης” των ΑΝΕΛ από άλλο “κεντροαριστερό” εταίρο, θέτουν θέμα “νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων” σε περίοδο κρίσης.

Σχετική ερώτηση ετοιμαζόταν να καταθέσει ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης αλλά τελικά δεν το έπραξε. Την κατέθεσε σήμερα ο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων.

Είναι μάλλον αδύνατον να μη γνωρίζει πρόεδρος κόμματος ότι δεν υπάρχει κανένα εξοπλιστικό πρόγραμμα. Όχι σήμερα ,αλλά τα τελευταία 13 χρόνια!!! Αυτά που υπάρχουν είναι ένα πρόγραμμα αναβάθμισης παλαιών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας και στα “σκαριά” βρίσκεται η αναβάθμιση αεροσκαφών F-16, τα οποία υπηρετούν εδώ και χρόνια στην ΠΑ! Αν εννοεί “νέο πρόγραμμα” την “έρευνα αγοράς” για το F-35,θα πρέπει κάποιος να του εξηγήσει ότι η υπόθεση απέχει …έτη φωτός από το να γίνει “νέο πρόγραμμα”.

Πολύ σωστά αναφέρει ο κ.Θεοχαρόπουλος ότι οι εξοπλισμοί “είναι εθνικό ζήτημα, δεν είναι εσωκομματικό ζήτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε για θέμα που περιορίζεται σε μία αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, εντός της κυβέρνησης». Θα πρέπει βέβαια να μας υπενθυμίσει από πότε η ΔΗΜΑΡ -κι άλλα κόμματα βεβαίως- έχουν να ασχοληθούν έστω επιφανειακά μ΄αυτό το θέμα. Για σοβαρή ενασχόληση δεν το συζητάμε Οι εξοπλισμοί ήταν θέμα ταμπού κι όποιος τολμούσε να το θίξει ήταν τουλάχιστον …ύποπτος.

Είναι προφανές ότι το θέμα έχει να κάνει με τις πολιτικές-κομματικές διεργασίες. Αδιάφορες για τον εξοπλισμό των ΕΔ σε οποιοδήποτε σοβαρό κράτος του πλανήτη.

Η πρότασή μας είναι να κληθεί και ο κ.Θεοχαρόπουλος για να παρακολουθήσει την ενημέρωση των Επιτελών στην αίθουσα ΚΥΣΕΑ του ΥΠΕΘΑ. Οι συνάδελφοί του πρόεδροι κομμάτων μπήκαν “αντιμιλιταριστές” και βγήκαν με …παγωμένο χαμόγελο για όσα κατάφεραν οι κυβερνήσεις αφοπλισμού της χώρας τα τελευταία 13 χρόνια.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης