Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
25/05/2017 | 06:45 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ποιος ο ρόλος της Ελλάδας στον “ολοκληρωτικό πόλεμο” του ΝΑΤΟ κατά του Ισλαμικού Κράτους;

Ποιος ο ρόλος της Ελλάδας στον

Η αμερικανική κινητικότητα στην Ελλάδα και η έλευση ειδικής ομάδας που θα δει από κοντά στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές,όπως έγραψε τη Δευτέρα το Militaire.gr εξηγήθηκε μάλλον επαρκώς από την απόφαση του ΝΑΤΟ για ολοκληρωτική εμπλοκή στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Η Ουάσινγκτον πίεζε τους τελευταίους μήνες τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ να λάβουν απόφαση για εμπλοκή της Συμμαχίας “στο σύνολό της” στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.Μερικές ώρες μετά από την αποτρόπαια επίθεση στο Μάντσεστερ όσοι ακόμη αντιστέκονταν κατάλαβαν ότι δεν είχαν άλλα περιθώρια άρνησης.

Μπλέκει η Ελλάδα; Η όποια εμπλοκή μας δεν θα ξεπεράσει τα όρια παραχώρησης διευκολύνσεων που οι αμερικανοί φαίνεται ότι αναζητούν μη έχοντας πια εμπιστοσύνη στη στάση της Τουρκίας.Δεν είναι απίθανο να υπάρξουν πιέσεις για την συμμετοχή μας με αεροσκάφη στις επιχειρήσεις που θα ενταθούν απ΄ότι φαίνεται. Ωστόσο η Αθήνα με την παραχώρηση των πολύ σημαντικών διευκολύνσεων στις αμερικανικές-ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις έχει ένα ισχυρό επιχείρημα για να αποφύγει οποιαδήποτε άλλη συμμετοχή κα εμπλοκή.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος ρωτήθηκε από το Militaire.gr για την “αμερικανική κινητικότητα” στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της άσκησης που παρακολούθησαν οι δημοσιογράφοι από την πυραυλάκατο ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ. Δεν την διέψευσε αλλά απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία. Λογικό. Επισήμανε βεβαίως για μια ακόμη φορά τις εξαιρετικές σχέσεις που έχουν ΗΠΑ και Ελλάδα στον αμυντικό τομέα.

Η κατάσταση προφανώς και αρχίσει να γίνεται επικίνδυνη. Χρειάζεται προσοχή και διατήρηση αποστάσεων από τη “φωτιά”. Για πολλούς λόγους.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης