Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΥΠΕΞ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
20/09/2016 | 06:19 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ποιος είναι ο νέος αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα που μας έρχεται από Ουκρανία;

Ποιος είναι ο νέος αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα που μας έρχεται από Ουκρανία;

Αλλαγή φρουράς στην αμερικανική πρεσβεία. Διάδοχος του David Pierce  o  Geoffrey Pyatt,η επιλογή του οποίου οριστικοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Pyatt πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της κρίσης με την Ρωσία  γεννήθηκε  το 1963 και  μεγάλωσε στο  Σαν Ντιέγκο.

Σπούδασε  Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και  Διεθνείς Σχέσεις στο Yale.

Πριν την ένταξή του στο Υπουργείο Εξωτερικών το 1990,ο Pyatt συνεργάστηκε με το Inter-American Dialogue ένα think tank με έδρα την Ουάσινγκτον.

Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Pyatt  ανέλαβε καθήκοντα  οικονομικού συμβούλου και υποπρόξενου στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην  Ονδούρα,το 1990-1992,μετά ήταν στην πρεσβεία στο Νέο Δελχί, στην Ινδία, ασχολήθηκε με   τη Λατινική Αμερική , υπηρέτησε ως  υπεύθυνος του αμερικανικού προξενείου στη Λαχόρη, στο Πακιστάν, 1997-1999, στο προξενείο στο Χονγκ Κονγκ και επέστρεψε στην Ινδία τη περίοδο  2002-2007.

Στην Ευρώπη ο  Pyatt υπηρέτησε ως αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής  των ΗΠΑ στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας και άλλους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, από τον Αύγουστο του 2007 έως τον Μάιο του 2010. Στη συνέχεια έγινε αναπληρωτής βοηθός γραμματέας για τη νότια και κεντρική Ασία.

Ο Pyatt έγινε ΗΠΑ πρέσβης στην Ουκρανία, τον Ιούλιο του 2013. Τον Φεβρουάριο του 2014, καθώς οι εντάσεις αυξήθηκαν μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, ο Pyatt συζήτησε την κατάσταση με την Βοηθό Υφυπουργό Βικτόρια Νούλαντ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία αργότερα δημοσιεύτηκε στο YouTube,η  Νούλαντ είπε: «Γ…α την ΕΕ.” Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν παραδέχτηκε πραγματικά ότι η συζήτηση αυτή έγινε.

Τον Μάρτιο του 2014, η Ρωσία εισέβαλε Ουκρανία και προσάρτησε την  Κριμαία. Από τότε ο Pyatt βοήθησε στον συντονισμό  της αντίδρασης των ΗΠΑ.

Ο Pyatt μιλάει άπταιστα ισπανικά. Ο ίδιος και η σύζυγός του Μαίρη (το γένος Detchmendy) έχουν δύο παιδιά, τον William και Claire.

Ελπίζουμε ότι στην Ελλάδα να έχει μια ήσυχη θητεία. Και γι΄ αυτόν και για εμάς.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης