Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή
22/03/2017 | 23:31 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ποιος ήταν ο μακελάρης του Λονδίνου και πως “χτύπησε”

Ποιος ήταν ο μακελάρης του Λονδίνου και πως

Βρετανός πολίτης και μάλιστα γνωστός στις Αρχές  ήταν ο δράστης που αιματοκύλησε το Λονδίνο.

Ο άνδρας, αφού δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών, που τον είδαν να μαχαιρώνει συνάδελφό τους, μεταφέρθηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο, όπου εξέπνευσε.

Το όνομά του είναι  Αμπού Ιζαντίν και έχει γεννηθεί στο Ανατολικό Λονδίνο το 1975. Το όνομά του, πριν ασπασθεί το Ισλάμ ήταν Τρέβορ Μπρουκς. Είχε ριζοσπαστικοποιηθεί εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ φέρεται να είχε ταξιδεύσει στο Πακιστάν, σχετικά πρόσφατα. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς του ήταν Χριστιανοί, ενώ εκείνος ασπάσθηκε το Ισλάμ σε ηλικία 17 ετών.

Ο Αμπού Ιζαντίν είχε χαρακτηρίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν γίνει στο Λονδίνο το 2005 «αξιέπαινες», ενώ είχε δηλώσει ανοιχτά πως ήθελε να πεθάνει ως βομβιστής αυτοκτονίας. 

Πως αιματοκύλισε το Λονδίνο

Ο αρχηγός της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας δήλωσε πως τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν στην επίθεση έξω από το κτίριο του βρετανικού κοινοβουλίου. Όπως τόνισε, ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ο δράστης της επίθεσης, με τις αρχές να εκτιμούν ότι είναι και ο μοναδικός.

Ένας αστυνομικός είναι επίσης μεταξύ των ανθρώπων που σκοτώθηκαν, από το μαχαίρι του δράστη, αυτό μετέδωσε το BBC επικαλούμενο έναν βουλευτή ο οποίος προσπάθησε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στο θύμα.

Λίγες στιγμές αργότερα, έπεσε με το όχημα στα κιγκλιδώματα έξω από το κοινοβούλιο. Ο οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο και τρέχοντας πέρασε την πύλη του κοινοβουλίου κρατώντας μαχαίρι. Πρόλαβε να τραυματίσει έναν αστυνομικό, πριν πέσει νεκρός από τους πυροβολισμούς των ανδρών της ασφάλειας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης