Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άποψη ΤΟΥΡΚΙΑ
06/11/2016 | 12:45 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ποιον φοβάται ο Ερντογάν και γιατί το τέλος του είναι κοντά

Ποιον φοβάται ο Ερντογάν και γιατί το τέλος του είναι κοντά

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Από τα emails της υποψήφιας Προέδρου των ΗΠΑ κ. Κλίντον που διέρρευσαν στο Wikileaks έγινε γνωστό ότι ο ISIS ιδρύθηκε για να ανατραπεί ο Καντάφι και ο  Ασαντ.  Επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης ορίστηκε ο Ερντογάν, και στον  γαμπρό του  Αλμπαϊράκ (υπουργό Ενέργειας) ανατέθηκε το εμπόριο πετρελαίου.  (Politez haber)

Ο  συγγραφέας-ερευνητής Michael Collins σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο OpEd News υποστηρίζει ότι ο Ερντογάν εργάζεται για τον Ομπάμα, που είναι και ο μόνος άνθρωπος που φοβάται.

Σε περίπτωση  κυβερνητικής αλλαγής στην Τουρκία, γράφει,  ο Ερντογάν, η οικογένεια του και στενοί συνεργάτες του θα βρεθούν στη φυλακή, εξαιτίας του εμπορίου πετρελαίου και όπλων που έκανε με τους τρομοκράτες .

Ο συγγραφέας τονίζει ότι  ο Ομπάμα μπορεί να απομακρύνει όποτε θέλει τον Ερντογάν από την εξουσία και καταλήγει στο ότι πλησιάζει η ώρα που θα αποχαιρετήσουν τον Πρόεδρο της Τουρκίας.

Ο Κούρδος βουλευτής  Μεχμέτ Φιράτ πιστεύει ότι η ψυχική υγεία και το νευρικό σύστημα του κ. Ερντογάν δεν είναι καλά εξαιτίας του έντονου φόβου που αισθάνεται. Δυστυχώς, λέει, ο Πρόεδρος είναι άρρωστος. Εάν πρόκειται να θεραπευτεί με την προσευχή, καλώ όλους να προσευχηθούμε για την αποκατάσταση της υγείας του. Αλλά δυστυχώς, τονίζει, οι ψυχικές διαταραχές δεν θεραπεύονται με προσευχές, αλλά με ψυχιατρική βοήθεια.

Ο κ. Φιράτ ισχυρίζεται ότι ο κ. Ερντογάν  δεν φοβάται μόνο την απώλεια της εξουσίας, αλλά και τη δικαιοσύνη που θα διερευνήσει τις οικονομικές ατασθαλίες των συνεργατών και της οικογένειας του. 

Θυμάται ότι δέκα χρόνια πριν , όταν επισκέφθηκαν μαζί το ψευδοκράτος, ο κ. Ερντογάν είχε μαζί του μόνο δυο αστυνομικούς για να τον προστατεύουν. Τώρα φυλάσσεται από 500 άνδρες, ενώ άλλοι 750 περιπολούν το ανάκτορο του.

Πράγματι,  όταν ο κ. Ερντογάν  ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία ήταν ένας έξυπνος, χαρισματικός ηγέτης, από αυτούς που αφήνουν το στίγμα τους στην Ιστορία.  Πολλοί πίστεψαν, μάλιστα ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί το κόμμα του  σε μουσουλμανική έκδοση των χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων της Δύσης.  Σήμερα, όμως, όλα αυτά διαψεύστηκαν. Ο κ. Ερντογάν είναι ένας άλλος άνθρωπος, αυταρχικός που κατέλυσε τη δημοκρατία, παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Σύνταγμα, οδήγησε 60.000 ανθρώπους από το χώρος του Τύπου, της διανόησης, του Στρατού και της δικαιοσύνης στα κρατητήρια.  Από χαρισματικός και δημοκράτης εξελίχθηκε σε ισλαμοφασίστα. Φταίει η κλονισμένη του υγεία;  Φταίνε αυτοί που τον οδήγησαν να κάνει αυτά που έκανε; Ο χρόνος και η Ιστορία θα αποκαλύψουν τι ακριβώς συνέβη. Πάντως , αναμφισβήτητα βασικός εχθρός του είναι ο ίδιος ο εαυτός του, γιατί θα μπορούσε να αντισταθεί στις όποιες πιέσεις ή να μην παρασυρθεί από την αλαζονεία και ακόρεστη ματαιοδοξία του.  Έπρεπε να διδαχθεί πολλά από τον μύθο του Μίδα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης