Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ποιοι στρατιωτικοί αιτούνται αλλαγή ημερομηνίας ασκήσεων και γιατί

Ποιοι στρατιωτικοί αιτούνται αλλαγή ημερομηνίας ασκήσεων και γιατί

Με επιστολή της προς τον Α/ΓΕΣ η ΠΟΕΣ ζητά την αλλαγή ημερομηνίας εκπαιδευτικής δραστηριότητας στον ΣΞ. Πριν βγάλουμε λάθος συμπεράσματα καλό είναι να διαβάσουμε ποια είναι η αιτία. Νομίζουμε ότι δεν οι περισσότεροι δεν θα βρουν παράλογο το αίτημα:

Αξιότιμε κε Αρχηγέ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πολλοί Στρατιωτικοί Σχηματισμοί ανά την Επικράτεια προγραμμάτισαν και θα εκτελέσουν Τακτικές Ασκήσεις μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) ή Βολές Βαρέων Όπλων (ΒΟΠ) κατά τον …………

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Τμήματος αθητικής έριμνας και Σχολικής Ζωής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Π.Ε. & Δ.Ε. του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για το σχολικό έτος 2016 – 2017 η διδασκαλία των μαθημάτων θα λήξει την ερχόμενη Πέμπτη 15-6-2017, ημέρα κατά την οποία θα χορηγηθούν οι τίτλοι προόδου και θα αποσταλούν οι τίτλοι σπουδών των μαθητών της ΣΤ’ τάξης για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια.

Αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα και αναγκαιότητα της καθολικής συμμετοχής του στρατιωτικού προσωπικού σε σπουδαίες και σημαντικές δραστηριότητες των ονάδων, όπως είναι οι ανωτέρω, δεν μπορούμε στον αντίποδα να μην αναγνωρίσουμε τη σημασία της παρουσίας του γονέα στρατιωτικού στις σχολικές υποχρεώσεις – εκδηλώσεις – δραστηριότητες του τέκνου του, ειδικά την ημέρα λήξης του σχολικού έτους και ιδιαίτερα για τα τέκνα που βρίσκονται στην τρυφερή ηλικία φοίτησης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευ- ση, που χρειάζονται δίπλα τους τους γονείς τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, την επανεξέταση και αναπρογραμματισμό εφ’ εξής στις ημερομηνίες διεξαγωγής ασκήσεων και βολών, ούτως ώστε αυτές να μη συμπίπτουν με τη λήξη της σχολικής περιόδου.

Ειδικά δε για τη φετινή χρονιά, παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα απε- μπλοκής του προσωπικού που έχει τέκνα που φοιτούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση για την Πέμπτη 15-6-2017, από τις ως άνω δραστηριότητες, προκειμένου να παρευρεθεί στην όλη διαδικασία λήξης του σχολικού έτους.

Ευελπιστώντας στην υιοθέτηση της πρότασής μας παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης