Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική
02/02/2017 | 06:26 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ποιοι οδηγούν τη ΝΔ στο λάθος δρόμο της “πάταξης” των Ενώσεων Στρατιωτικών;

Ποιοι οδηγούν τη ΝΔ στο λάθος δρόμο της

Η συνεδρίαση του τομέα Άμυνας της ΝΔ υπό τη προεδρία του Άδωνι Γεωργιάδη, ασχολήθηκε για πολύ ώρα με τον λεγόμενο “συνδικαλισμό στις ΕΔ”. Το όνομα …Τσουκαράκης λειτούργησε όπως το …κόκκινι πανί στους ταύρους! Πάρα πολλοί απόστρατοι πετάχθηκαν μέχρι το ταβάνι της αίθουσας και κάποιοι μίλησαν με ιδιαίτερα υποτιμητικά λόγια για τους στρατιωτικούς που είχαν ή έχουν εμπλακεί με τις Ενώσεις Στρατιωτικών και την ΠΟΕΣ. Το τι ακούστηκε δεν λέγεται…

Απόστρατος ναύαρχος που είχε φθάσει πολύ ψηλά στο ΓΕΝ προς τιμή του πήρε το λόγο και είπε με ξεκάθαρη φωνή ότι όσο υπηρετούσε στο ΓΕΝ είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με πολλούς αξιωματικούς που είχαν σχέση με τις Ενώσεις. Έκανε λόγο για άριστους επαγγελματίες. Μόνο ένας ακόμη ναύαρχος -από το ΓΕΕΘΑ αυτός- συμφώνησε με όσα ειπώθηκαν από το συνάδελφό του.

Η αίσθηση που προέκυψε είναι ότι αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση και ο Άδωνις Γεωργιάδης ΥΕΘΑ , ο λεγόμενος “συνδικαλισμός” στις ΕΔ θα “παταχθεί”…

Τι δεν έχουν πει στον Άδωνι Γεωργιάδης κάποιοι “δεινόσαυροι” του τομέα Άμυνας της ΝΔ:

• Οι στρατιωτικοί έβαλαν…φουρνέλο στην κυβέρνηση Σαμαρά όταν ακόμη οι Ενώσεις τους ήταν απλά αστικά σωματεία. Έτσι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και κέρδισαν τη θετική απόφαση για τις αποδοχές τους. Απόφαση που έφερε σε εξαιρετικά σύδκολη θέση τη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που αναγκάστηκε να επιστρέψει το 50% των περικοπών και φέρνει σε δύσκολη θέση τη σημερινή κυβέρνηση που έχει υποσχεθεί την επιστροφή του υπόλοιπου 50%.

• Το φαινόμενο της εκπροσώπησης των στρατιωτικών είναι πλέον πραγματικότητα σχεδόν σ΄ όλη την ΕΕ. Η Κύπρος περιλαμβάνεται στις χώρες στις οποίες προβλέπεται δια νόμου η εκπροσώπησή τους. Με απλά λόγια είναι ένα φαινόμενο που δεν μπορεί να παταχθεί. Με κανένα τρόπο.

• Η εναλλακτική των Αρχηγών-συνδικαλιστών που ακούστηκε στη συνεδρίαση του τομέα Άμυνας πολύ απλά δεν λειτουργεί στην Ελλάδα. Τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα η περίοδος Αρχηγίας Κωσταράκου. Καλή η θεωραία αλλά η πράξη άλλα έχει αποδείξει.

Δεν γνωρίζουμε ποιοι ενημερώνουν τον κ.Γεωργιάδη για το ζήτημα των Ενώσεων Στρατιωτικών. Φαίνεται ότι τον παραπλανούν. Το θέμα δεν σηκώνει “κακίες” και εμμονές.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης