Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Απόστρατοι
08/10/2016 | 06:57 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ποιοι απόστρατοι έχουν μείνει χωρίς ούτε ένα ευρώ αναμένοντας τον Κατρούγκαλο;

Ποιοι απόστρατοι έχουν μείνει χωρίς ούτε ένα ευρώ αναμένοντας τον Κατρούγκαλο;

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι στρατιωτικοί  που αποστρατευθηκαν μετά την 1-7-2016  παραμένει κι έχει να κάνει με το υπουργείο Εργασίας .

Ως γνωστόν  η σύνταξη μετά από την 1-7-2016  θα υπολογίζεται με τον νέο νόμο Κατρουγκαλου τον 4387/16.

Ένας απ΄ αυτούς γράφει για το πως έχει η κατάσταση! Και δεν είναι διόλου ευχάριστη.

Ο Σμήναρχος ε.α Ευάγγελος Παπαδάκης γράφει για τους συνταξιούχους που αποστρατεύθηκαν  μετά την 1-7-2016  απευθυνομενος κυριως στον υπουργό Εργασίας:

“Ως γνωστόν μετά τη ημερομηνία αυτή, η σύνταξη μας θα υπολογίζεται με τον νέο νόμο Κατρουγκαλου 4387/16. Ωστόσο και μετά από επίσκεψή μου στο ΓΛΚ, ενημερώθηκα ότι δεν είναι δυνατόν ο υπολογισμός της σύνταξης μας, καθόσον το ΓΛΚ αναμένει διευκρίνησεις από το Υπουργείο εργασίας για τον υπολογισμό της, καθόσον ο νέος νόμος είναι ασαφής σε πολλά του σημεία και εν συνεχεία  βεβαία θα πρεπει να αναπτυχθεί και νέα εφαρμογη υπολογισμού της. Οπως είναι  προφανες και αναμενόμενο, ολη η ανωτέρω διαδικασία ειναι αρκετά χρονοβόρα, με αποτέλεσμα να είναι  άγνωστος ο χρόνος έκδοσης των νέων συνταξιοδοτικων αποφάσεων. Επιπλέον όπως ενημερώθηκα, αναμένεται (με πολλά ερωτηματικά) προς  ψήφιση, τροποποίηση του νόμου που θα αφορά  τον χρόνο έναρξης εφαρμογής ορισμένων διατάξεων αυτού, για τους στρατιωτικούς (έναρξη ισχύος από Σεπτέμβριο του 2016). Να υπενθυμίσω επίσης ότι μετά την αποχώρηση μας από την υπηρεσία, λάβαμε τριμηνιαίες αποδοχές (όπως γινόταν και στο παρελθόν)  με την προϋπόθεση βέβαια ότι η συνταξιοδοτικη πράξη εκδίδεται εντός τριμήνου. Τον μήνα αυτό  Οκτώβριος 2016, οι αποδοχές αυτές πλέον εχουν εξανεμισθεί, το ΓΛΚ σηκώνει τα χέρια και εμείς μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας  αδυνατούμε πλέον  να ζήσουμε τις οικογένειες  μας και δυστυχώς να γινόμαστε και ο περίγελος ορισμένων ανεγκέφαλων, γιατί δεν αποστρατευθήκαμε νωρίτερα οπως είχαμε το δικαίωμα. Επιτέλους κύριε υπουργέ αυτή είναι η ισότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη, όπως αναγράφεται και στο Άρθρο 1 του νόμου σας? Εγώ θα έλεγα ότι αυτό μάλλον λέγεται εξευτελισμός. Επίσης με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να σας ρωτήσω, τι είδους ισότητα είναι αυτή, όταν θα υπάρχουν συνταξιούχοι δύο ταχυτήτων? Επιμένετε συνέχεια ότι δήθεν  δεν υπάρχει περικοπή των συντάξεων (των παλαιών ) και για οικονομία της συζήτησης  ας το δεχτούμε. Το ότι οι νέοι συνταξιούχοι θα βγαίνουν με μικρότερη σύνταξη αυτό δεν είναι περικοπή? Οι νέοι συνταξιούχοι δεν ειναι συνταξιούχοι? Γιατί αυτός ο διαχωρισμός? Αλλά είπαμε  <<ισότητα >>.

 Στο θέμα μας πάλι, ο νόμος σας έχει δημοσιευθεί από το Μάιο, σχεδόν έξη μήνες και το υπουργείο σας ακόμα δεν έχει αποστείλει διευκρινηστικές εγκυκλίους για τον υπολογισμό της σύνταξης μας, αλλά ούτε έχει καταθέσει προς ψήφιση κάποια σχετική  τροποποίηση. Μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας κ. Υπουργε, δεν περιμέναμε τέτοια αντιμετώπιση από την Πολιτεία, δεν ανεχόμαστε τέτοια κατάσταση, ούτε μας αρέσει να επαιτούμε  αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει. Επιτέλους κ. Υπουργέ ασχοληθείτε περισσότερο με τον άνθρωπο και λιγότερο  με τους αριθμούς. 

Σας ευχαριστώ 

Ευάγγελος Παπαδάκης

Σμήναρχος ε.α 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης