Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
17/01/2018 | 12:40 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Ποινικές διώξεις σε στελέχη του Αμερικανικού Ναυτικού που ενεπλάκησαν στα ατυχήματα με αντιτορπιλικά

Ποινικές διώξεις σε στελέχη του Αμερικανικού Ναυτικού που ενεπλάκησαν στα ατυχήματα με αντιτορπιλικά

Αντιμέτωποι με την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον τους θα βρεθούν τα πρώην στελέχη διοίκησης των δύο πλοίων του αμερικανικού ναυτικού (USS Fitzgerald, USS John S. McCain) που ενεπλάκησαν σε δύο θανατηφόρα συμβάντα, το 2017. Από τα περιστατικά αυτά σκοτώθηκαν 17 ναύτες μεταδίδει το CNN.
Τα πρώην στελέχη διοίκησης του αμερικανικού ναυτικού θ’ αντιμετωπίσουν κατηγορίες παράβασης καθήκοντος, πρόκλησης καταστροφών σε πολεμικό πλοίο, αλλά κι ανθρωποκτονίας από αμέλεια.
Ο διοικητής του USS McCain ήταν ο Αλφρέντο Σάντσεζ, ενώ του USS Fitzgerald, o Μπράις Μπένσον. “Μετά από προσεκτική έρευνα, ο ναύαρχος Φρανκ Κάλντουελ ανακοίνωσε ότι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στον Κώδικα Στρατιωτικής Δικαιοσύνης θ’ απαγγελθούν κατά των στελεχών που ενεπλάκησαν στα ναυτικά συμβάντα των συγκρούσεων,” με άλλα πλοία σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
Όπως προβλέπει ο κανονισμός, ενεργοποιείται η διαδικασία επεξεργασίας στοιχείων που υποστηρίζουν την πιθανή απαγγελία κατηγοριών κατά αρκετών μελών του πληρώματος του USS Fitzgerald. “Οι βαθμοί των μελών του πληρώματος περιλαμβάνουν τον διοικητή, δύο υποπλοιάρχους, αλλά κι έναν ανθυποπλοίαρχο.”
Από την σύγκρουση του πυραυλοφόρου καταδρομικού Fitzgerald με το πλοίο ACX Crystal στις 17 Ιουνίου 2017 σκοτώθηκαν επτά Αμερικανοί ναύτες, ενώ το περιστατικό αυτό έγινε στα ανοιχτά των ακτών της νήσου Χονσού της Ιαπωνίας. Στην θαλάσσια αυτή περιοχή ταξιδεύουν αρκετά εμπορικά πλοία.
Από την σύγκρουση του USS John S. McCain, επίσης πυραυλοφόρο καταδρομικό, με το υπό σημαία Λιβερίας Alnic MC (21 Αυγούστου 2017) σκοτώθηκαν δέκα Αμερικανοί ναύτες.
Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσης, ότι πέρα από την δικαστική διαδικασία θα επιβληθούν κυρώσεις σε τέσσερα μέλη του πληρώματος του Fitgerald, αλλά και τέσσερα μέλη του John S. McCain, επί τη βάσει των διατάξεων του εσωτερικού ναυτικού κανονισμού.
Πηγή: CNN-ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης