Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΠΝ
15/12/2017 | 11:58 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Φ. Καρβουνοπούλου

ΠΝ: Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Σκαραμαγκά

ΠΝ: Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Σκαραμαγκά

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Οχυρό (Ν.Οχ.) Σκαραμαγκά, Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος (ΑΜΑ) που προσομοίαζε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης. Η προσομοίωση εκτελέστηκε με έκδοση κατάλληλων επεισοδίων από το Διευθύνον Επιτελείο (ΔΙΕΥΘΕΠ) που βρισκόταν στο Κέντρο Ελέγχου Ασφαλείας Περιοχής (ΚΕΑΠ) της Ναυτικής Βάσης Κανελλόπουλος.

Στην άσκηση συμμετείχαν ενεργά, προσωπικό και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού από το Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, το Ναύσταθμο Σαλαμίνα (ΝΣ) και τον Κεντρικό Σταθμό Αυτοκινήτων Ναυτικού (ΚΣΑΝ), ο Ειδικός Διακλαδικός Λόχος ΓΕΕΘΑ (ΕΔΛΟ/ΓΕΕΘΑ), καθώς και οι ακόλουθοι φορείς: Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Περιφέρεια Δυτικής Αττικής, 4ος Πυροσβεστικός Σταθμός Πειραιά, Αστυνομικό Τμήμα Περάματος, Τροχαία Αιγάλεω, Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), Εθελοντική Ομάδα Διασωστών Κορυδαλλού (ΕΔΟΚ), Εθελοντική Ομάδα Πολιτών Περιστερίου (ΕΟΠΠ), Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Ελληνικά Καύσιμα Ορυκτέλαια (ΕΚΟ) και Δήμος Περάματος.

Κατά την άσκηση ελέγχθηκε η πληρότητα σχεδίασης αντιδράσεων, η ικανότητα διεύθυνσης και συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων, ενώ από τη σχεδίαση έως και την αξιολόγηση αυτής ενισχύθηκε η ενεργός συμμετοχή σε σχέση με προηγούμενες ασκήσεις. Με την ολοκλήρωση της άσκησης, εκφράστηκε η ικανοποίηση όλων των συμμετεχόντων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης