Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΠΑ ΠΝ Πολιτική ΣΤΡΑΤΟΣ
08/04/2016 | 20:25 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ στις ΕΔ: “Δεν λες κουβέντα”! Σιωπούν όλα τα κόμματα πρέπει να μιλήσουν οι Αρχηγοί

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ στις ΕΔ:

Από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας υπάρχει μια “καταιγίδα” πληροφοριών αλλά και δηλώσεων που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις έρχονται νέες περικοπές και στο προσωπικό μείωση των αποδοχών του.

Το παράδοξο είναι ότι η “καταιγίδα” ξεκίνησε από την αξιωματική αντιπολίτευση! Η υπεύθυνη του τομέα Άμυνας Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεοπτική της συνέντευξη είπε με τρόπο κατηγορηματικό ότι η ΝΔ θα έκανε τις περικοπές των 350 εκατομμυρίων στο ΥΠΕΘΑ! Περικοπές που προς το παρόν δεν έχουν γίνει.

Την επόμενη μέρα το Militaire.gr  αποκάλυψε τη σύσκεψη που έγινε στο ΥΠΕΘΑ μεταξύ στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και επιτελών των οικονομικών υπηρεσιών των ΕΔ. Εκεί συζητήθηκαν επί της ουσίας νέες περικοπές!

Όλες αυτές τις ημέρες κανείς δεν έχει σχολιάσει,κανείς δεν έχει διαψεύσει ,ουδείς δεν έχει βγει να πει το παραμικρό για όσα ακούγονται ,λέγονται και γράφονται.

Δεύτερο παράδοξο; Μια ισχνή μειοψηφία στρατιωτικών που έχουν αναλάβει το ρόλο …αντιπολίτευσης στις Ενώσεις Στρατιωτικών βγήκαν να μιλήσουν για …επικοινωνιακά τρυκ της κυβέρνησης “που θέλει να χειραγωγήσει τους στρατιωτικούς”. Όποιος κατάλαβε τι θέλουν να πουν θα παρακαλούσαμε να μας ενημερώσει…

Συμπέρασμα; Οι ηγεσίες όλων των κομμάτων που παίζουν κυρίαρχο ρόλο στο πολιτικό παιχνίδι δεν έχουν πάρει χαμπάρι για το τι συμβαίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις. Πολύ φοβόμαστε ότι δεν έχουν πάρει χαμπάρι ούτε τι συμβαίνει στο Αιγαίο! Θα παριστάνουν σύντομα τους …αιφνιδιασμένους και τους έκπληκτους. Κι όταν παίζουν αυτό το ρόλο ,πάντα στρέφουν το βλέμμα στην στρατιωτική ηγεσία για να ρίξουν το βάρος των ευθυνών. Ας το ‘χουν αυτό υπ΄ όψιν τους οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων…

Κανένα κόμμα δεν δείχνει να έχει καταλάβει τι έχει συμβεί στις ΕΔ και το κυριότερο τι μπορεί να γίνει. Έξι χρόνια καταστροφής είναι πάρα πολλά για να αντέξουν κι άλλο χτύπημα οι στρατιωτικοί . Ειδικά αυτή τη περίοδο. Οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων έχουν χρέος να καταστήσουν σαφές στους πολιτικούς τους προϊσταμένους ότι οι “κόκκινες γραμμές” έχουν ξεπεραστεί πολύ καιρό. Θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι έγιναν Αρχηγοί. Δεν έχει κάτι…παραπάνω. Το μόνο που έχουν να φροντίσουν είναι η υστεροφημία τους. Αν τους ενδιαφέρει θα πρέπει να είναι έτοιμοι για όλα. Αν το σενάριο των περικοπών προχωρήσει δεν μπορούν έτσι απλά να το καταπιούν.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης