Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
25/11/2017 | 12:50
Militaire News

ΠΑΣΥΣΕΚ: Ο Γολγοθάς μιας νέας μητέρας που χρειάζεται βοήθεια

ΠΑΣΥΣΕΚ: Ο Γολγοθάς μιας νέας μητέρας που χρειάζεται βοήθεια

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης με ανακοίνωσή του αναδεικνύει το σοβαρό πρόβλημα μιας νέας γυναίκας,μητέρας δύο παιδιών που χρειάζεται επείγουσα βοήθεια.

Η ανακοίνωση:

Η Κάτια Μαυράκη είναι 21 χρονών και μητέρα 2 παιδιών και είναι από τα Χανιά. Τον Αύγουστο του 2016 διαγνώσθηκε με οξεία μορφή λευχαιμίας (ΠΡΟΛΕΜΦΟΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ Τ), μια σπάνια και πολύ επιθετική μορφή η οποία στις θεραπείες τις έχει φτωχά αποτελέσματα αφού δεν ανταποκρίνεται στα χημειοθεραπευτικά φάρμακα και η μέση επιβίωση ζωής υπολογίζεται σε μήνες.

Η πρώτη ενέργεια που υπήρξε ήταν η πρόληψη του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος όπου ήδη είχε προσβληθεί και είχε δημιουργήσει προσωρινές παραλύσεις ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε τον πρώτο κύκλο θεραπείας με παράγοντες και συνδυασμένης χημειοθεραπείας. Το κόστος αυτό ξεπέρασε τις 100.000€, αλλά παρά την μεγάλη δυσκολία τους κατάφεραν και ανταπεξήλθαν μόνοι μας. Τον Μάρτιο του 2017 υποβλήθηκε σε αυτόλογη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων γνωστή ως  μεταμόσχευση μυελού των οστών με απρόοπτες επιπλοκές αλλά και επιπλέον χρέωση 71.000€. Ζήτησαν την βοήθεια του κόσμου μέσα από μια έκκληση και κάποιου είδους συναυλία που δεν είχε ανταπόκριση και βρέθηκαν ξαφνικά μαζί με την οικογένεια της μέσα στην απόγνωση αφού αργότερα δυστυχώς το μόσχευμα απερρίφθη από τον οργανισμό της, το λεγόμενο ¨νόσος μοσχεύματος κατά του ξενιστή¨ (Graft Versus Host Disease – GVHD) η οποία αποτελεί την σημαντικότερη επιπλοκή.

Παράλληλα ήρθε στην ζωή της ένα ¨θείο δώρο¨, μια εγκυμοσύνη. Ένα καινούργιο μέλος που μόνο κακό δεν θα μπορούσε να κάνει στην υγεία της, ως γνωστό για τα ιατρικά δεδομένα όταν η μητέρα δεν εκτίθεται σε χημειοθεραπεία το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης το έμβρυο είναι απόλυτα ασφαλές και αφού η λευχαιμία δεν είναι μεταδιδόμενο νόσημα δεν υπάρχει κανένας άλλος κίνδυνος. Ταυτόχρονα για την Κάτια ήταν μια σωτήριος λύση, σταμάτησαν οι ακατάσχετες αιμορραγίες εν μέρη και στη διάρκεια του τοκετού πάρθηκαν βλαστοκύτταρα και αίμα από τον πλακούντα του μωρού για να τα χρησιμοποιήσουν στην καινούργια θεραπεία όπου είναι και η τελευταία ελπίδα της. Η θεραπεία αποτελείται από συνδυασμένη χημειοθεραπεία, μονοκλωνικό αντίσωμα Α, αυτόλογη μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων.

Το χρηματικό ποσό που δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει η οικογένεια ανέρχεται στις 45.000€. Πρέπει άμεσα να μεταβεί στη Γερμανία και ζητάνε την βοήθεια όλων. ¨Είναι η τελευταία ευκαιρία μου και θέλω να γυρίσω υγιής στα μωρά μου, παρακαλώ βοηθήστε με¨, είναι τα λόγια της μικρής Κάτιας.

Την προσπάθεια αυτή στηρίζει η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου Χανίων.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με την οικογένεια είναι το 6944467920 (Μαρία Κιοσσέ – μητέρα της Κάτιας Μαυράκη) και το 6937348052 (Δημήτριος Χαλάστρας – Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης).

Ο λογαριασμός κατάθεσης για οικονομική στήριξη είναι:

Τράπεζα Πειραιώς

Αριθμός Λογαριασμού: 5758 – 065771 – 673

GR 11 0172 7580 0057 5806 5771 673

Δικαιούχοι: Γεώργιος Μαυράκης (σύζυγος) – Μαρία Κιοσσέ (μητέρα)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης