Υποστηριξε το militaire

“Ο ΥΕΘΑ να προστατεύσει τις ΕΔ με κόστος ακόμη και τη θέση του”! Ο Μ.Παραγιουδάκης στo Militaire

Militaire News

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μανούσος Παραγιουδάκης είναι καταιγιστικός -αν και πάντα μειλίχιος- στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Militaire.gr στον υπέροχο χώρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.
Απευθύνεται στον ΥΕΘΑ λέγοντας ότι πρέπει να προστατεύσει ακόμη και με προσωπικό πολιτικό κόστος, ακόμη και με την ίδια του τη θέση, το προσωπικό των ΕΔ.

“Αν παραμεληθεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων από την πολιτική ηγεσία, ότι όπλα κι αν έχουμε, ότι κι αν αγοράσουμε ακόμη δεν κάνουμε τίποτα”, λέει μεταξύ άλλων ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ.

“Ο ΥΕΘΑ δεν θα πρέπει να σκέφτεται ούτε τη θέση του, ούτε τίποτα άλλο πάρα μόνο πως θα ενισχυθεί το προσωπικό”, προσθέτει.

Επίσης ο Στρατηγός Παραγιουδάκης λέει:

“Δεν πρέπει να μας απασχολεί τι λέει η τρόϊκα. Έχει το Λουξεμβούργο δίπλα του o Ερντογάν;

Οι ξένοι νοιάζονται μόνο για το πως θα μας πουλήσουν όπλα κι όχι για το προσωπικό που θα τα χειριστεί.

Σε επίπεδο προσωπικού υπερέχουμε. Αλλά εκτός από επαγγελματίες είναι και άνθρωποι που πρέπει να σκεφτούν τις οικογένειές τους και τα προβλήματά τους…

Δεν μπορούμε να εξομοιώνουμε τους στρατιωτικούς με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

Οι ΕΔ παρόλα αυτά θεωρώ και γνωρίζω ότι είναι σε θέση να ανταποκριθούν στο δόγμα της αποτροπής”.

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ μιλά για τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο χαρακτηρίζοντάς τον “πολυπράγμων” . Κρίνει θετικά μεν την κινητικότητα του και την διαρκή παρουσία του σε μονάδες και σχηματισμούς, επισημαίνοντας  ότι έχει υποχρέωση “με κάθε κόστος” να διατηρήσει τις ΕΔ “ανέπαφες” υπενθυμίζοντάς του την απόφαση του ΣτΕ.

Επίσης υποστηρίζει ότι καλό θα είναι να μην  υποχρεώνει τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων να τον συνοδεύουν παντού στις μετακινήσεις τους, γιατί το έργο που πρέπει να επιτελέσουν απαιτεί την παρουσία τους στο γραφείο.

Τον στηρίζει απόλυτα στην επιλογή του να φορά στολή, λέγοντας ότι όλα αυτά γίνονται παντού στο εξωτερικό κι είναι ένδειξη τιμής προς το Όπλο τη στολή του οποίου φορά ο οποιοσδήποτε ΥΕΘΑ.

Μιλά επίσης ανοιχτά για τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων. Για όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά.

Όλα αυτά στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που ξεκινά στο 20’ λεπτό του βίντεο.

Πριν, ο Στρατηγός Παραγιουδάκης μιλά με στοιχεία, ονόματα και ντοκουμέντα για το πως η Μάχη της Κρήτης χάθηκε και υποστηρίζει ότι τα λάθη των Συμμάχων έδωσαν μια εύκολη νίκη στους ναζί.
Οι εξελίξεις θα ήταν πολύ διαφορετικές αν δεν είχαν γίνει αυτά τα λάθη. Τα όσα λέει θα προκαλέσουν συζητήσεις.

Βεβαίως ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ μιλά για την περίπτωση του Γερμανού ιστορικού Χ. Ρίχτερ ο οποίος εκτός απ΄όσα ανιστόρητα υποστηρίζει συμβουλεύει τον Σόϊμπλε για τα θέματα των γερμανικών αποζημιώσεων!

Δείτε τη συνέντευξη η οποία μαγνητοσκοπήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο το μεσημέρι της Δευτέρας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης