Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Διεθνή
12/02/2017 | 06:20 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Παιχνίδια κατασκοπείας Βερολίνου και Μόσχας με “μετανάστες πράκτορες”!

Παιχνίδια κατασκοπείας Βερολίνου και Μόσχας με

Γράφει ο Πολυδεύκης

Πολλοί στην Ευρώπη ασχολούνται με την είσοδο τζιχαντιστών στην ευρωπαϊκή επικράτεια, οι οποίοι προσποιούνται τους πρόσφυγες προκειμένου να λάβουν άδεια παραμονής και να εκτελέσουν τους κρυφούς σχεδιασμούς τους. Δεν πρόκειται για κάποιο πολύπλοκο σχέδιο µιας και η Ευρώπη διαθέτει ακόμα διάτρητες δομές ασφάλειας. Ωστόσο ελάχιστοι έχουν σκεφτεί ότι αυτός ο τρόπος δράσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλους επιτήδειους με διαφορετικής ατζέντα.

Οι μετανάστες που εισέρχονται στην Ευρώπη δεν προέρχονται αποκλειστικά από τη Μ. Ανατολή. Αν και τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραµμένα σε αυτή την κατηγορία μεταναστών δεν είναι η μοναδική που επιθυμεί μία καλύτερη ζωή στην Ε.Ε. Αντιστοίχως στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη υψηλό κύμα μεταναστών προέρχεται και από την Αν. Ευρώπη, εκεί που η σφαίρα επιρροής της Ρωσίας είναι αρκετά ισχυρή ακόμα.

Υπό αυτό το πρίσµα δεν αποκλείεται η είσοδος κατασκόπων από τη Ρωσία, οι οποίοι προσποιούνται τους μετανάστες. Αυτό το σενάριο αποτελεί «εφιάλτη» για κάθε Δκτή Μυστικής Υπηρεσίας. Η διαφορά σε αυτό το σημείο είναι πως το σενάριο αυτό ξεφεύγει πλέον από τη σφαίρα της υπόθεσης.

Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο η δράση της FSB στην Ευρώπη. Επί παραδείγματι ο Ν. PATRUSHEV, προκάτοχος του Α. BORTNIKOV, επικεφαλή της «FSB», αποκαλείται ο άνθρωπος με «τα ματωμένα χέρια», καθώς σύμφωνα με δυτικές Μυστικές Υπηρεσίες εκτιμάται πως το 2006 έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του πρώην αξιωματικού της «KGB», A. LITVINENKO, o οποίος αυτομόλησε στις βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες και βρήκε φρικτό θάνατο όταν δηλητηριάστηκε με πολώνιο.

Ο Ν. PATRUSHEV κατέχει πια το αξίωμα του επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφάλειας και αποτελεί κατά κάποιο τρόπο τον συντονιστή των ρωσικών Μυστικών Υπηρεσιών. Το 2012 ένας εκ των αξιωματικών της FSB εγκατέλειψε την υπηρεσία και κατέφυγε στη Γερμανία, ενώ από τότε µετακινείται σε διάφορες χώρες. O εν λόγω αξιωματικός, που θεωρείται προδότης για τη Μόσχα συνάντησε τον Ε. KOCH, ειδικό σε θέματα Μυστικών Υπηρεσιών και κινηματογραφιστή, παραδίδοντας φωτογραφικό υλικό για να αποδείξει την ταυτότητά του. Το υλικό αυτό µπορούσε να διασταυρωθεί με στοιχεία που είχε συλλέξει η BND για αξιωματικούς της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Ο E. KOCH, κατόπιν αυτού, μετέτρεψε σε ταινία το υλικό που είχε συγκεντρώσει και το οποίο προβλήθηκε σε εκπομπή του γερμανικού Τ/Δ «ZDF», με τίτλο «O Ψυχρός Πόλεμος του ΡUΤΙΝ: ένας Ρώσος κατάσκοπος αποφασίζει να μιλήσει».

Ο «IGOR», όπως ονομάζεται ο πρωταγωνιστής στην ταινία του E. KOCH, ήταν προϊστάµενος, με βαθμό Συνταγµατάρχη στη ρωσική Μυστική Υπηρεσία «FSB» και αρμόδιος για την παρακολούθηση της Αντιπολίτευσης στο Βόρειο Καύκασο. Ο «IGOR» είχε υφισταµένους του 50 υπαλλήλους της Υπηρεσίας και 400 στρατολογημένους κατασκόπους. Παρά το γεγονός ότι το τμήμα του άνηκε στην «FSB», σύμφωνα με τα λεγόμενά του, συμμετείχε και σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Ο ίδιος επίσης αναφέρει ότι η «FSB» βοήθησε να εισέλθουν στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες Μουσουλµάνοι κατάσκοποι.

Ο «IGOR» ανέφερε πως στη θέση των γερμανών αρμοδίων δεν θα εμπιστευόταν κανέναν. Ιδιαίτερα όσοι εισήλθαν στη χώρα ως Τσετσένοι αθλητές ζητώντας άσυλο και στη συνέχεια ακολούθησαν μία φυσιολογική ζωή διαθέτουν υψηλό ποσοστό επιβεβαίωσης των σεναρίων ότι είναι στρατολογηµένοι κατάσκοποι από τη Ρωσία. Για κάποιους από αυτούς τους αθλητές υπάρχουν φάκελοι και το τμήμα του «IGOR» συμμετείχε στη συλλογή των προσωπικών πληροφοριών που πλαισιώνουν τον καθένα. Εν συνεχεία το εν λόγω τµήµα προμήθευσε τα άτομα αυτά με πλαστά πιστοποιητικά, όπως ποινικά μητρώα και άλλα έγγραφα, για να μπορέσουν να ζητήσουν άσυλο στη Δύση και με τον τρόπο αυτό να γίνει πιστευτό ότι διώκονταν πολιτικά.

Χιλιάδες Τσετσένοι μεταβαίνουν κάθε χρόνο στη Γερμανία, δραπετεύοντας από τον ευνοούμενο του V. PUTIN, R. KADYROV. Είναι όμως πάρα πολύ δύσκολο να εντοπίσει κανείς ποιος από αυτούς ανήκει στο «εν υπνώσει δίκτυο» της «FSB» του V. PUTIN.  O Δκτής της γερμανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος «BfV», H.G ΜΑΑβΕΝ, που εμφανίζεται στην ταινία του Ε. KOCH, προέβη σε μία δήλωση που δηµιουργεί ανησυχία, καθώς επισημαίνει ότι είναι προφανές πως όταν μεταβαίνει μεγάλος αριθμός ατόμων από τον Καύκασο στη Γερμανία για να ζητήσει άσυλο, η μετάβασή τους μέσω της Ρωσίας δεν μπορεί να γίνει δίχως αυτό να πέσει στην αντίληψη των ρωσικών Μυστικών Υπηρεσιών ή ακόµη και με τη στήριξη αυτών.

Η αντιπολιτευόμενη Τσετσένα, R. MIZAJ EVA που δραπέτευσε το 2002 από την Τσετσενία και έκτοτε ζει στη Γερμανία, εμφανίζεται στην ίδια εκπομπή και εκτιμά επίσης πως η κατάσταση έχει όπως περιγράφεται παραπάνω. Επισημαίνει πως τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί στη Γερµανία άτομα που έχουν στρατολογηθεί από την «FSB» και σύμφωνα με εκτιμήσεις της, ένας στους δύο Τσετσένους εργάζεται για αυτήν.

Αδιευκρίνιστο παραμένει ποιες εντολές έχουν λάβει και αν πρόκειται μόνο για παρακολουθήσεις Τσετσένων της Αντιπολίτευσης. Να θυμίσουµε ότι τον περασμένο Οκτώβριο επιχείρηση της γερμανικής Αστυνομίας σε 5 γερμανικά κρατίδια, είχε στόχο 14 Τσετσένους που ζητούσαν άσυλο στη χώρα και οι οποίοι κατηγορούνται ότι στήριζαν το τρομοκρατικό δίκτυο της «IS». H εν λόγω κατηγορία θα μπορούσε να είναι και χαλκευμένη προκειμένου να υπάρξει το απαραίτητο νομικό υπόβαθρο για την σύλληψη των ανωτέρω.

Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα αν οι ύποπτοι είναι μέλη του «εν υπνώσει» δικτύου Τσετσένων της «FSB» και αν αποτελούν ένα από τα όπλα του V. PUTIN στον πόλεμο προπαγάνδας που διεξάγει κατά των μεταναστών με σκοπό να καλλιεργεί το αίσθημα του φόβου. Άλλωστε παραµένει άγνωστο και αν η δημοσιογραφική έρευνα του Τ/Δ «ZDF» αποτελεί επιχείρηση προπαγάνδας από τη γερμανική πλευρά εναντίον της Ρωσίας…

Η σημερινή χρονική περίοδος για τη Γερμανία είναι μία ιδιαίτερη περίοδος. Η προεκλογική διαδικασία για τις γερμανικές εκλογές έχει ήδη ξεκινήσει και είναι πολλοί αυτοί που έχουν ξεκινήσει να κατηγορούν της Ρωσία ότι επιχειρεί να εμπλακεί στη διαµόρφωση του τελικού αποτελέσµατος, κατά τον ίδιο τρόπο που κατηγορήθηκε ότι έπραξε στις αμερικανικές εκλογές. Σε περίπτωση που αυτό είναι αληθές η ρωσική πλευρά δεν ενδιαφέρεται τόσο να καλλιεργήσει το αίσθημα του φόβου, καθώς αυτό αποτελεί µόνο το µέσο. Στόχος είναι να δημιουργήσει προβλήματα στη γερμανική οµοσπονδιακή Κυβέρνηση και ίσως, εν μέρει, να αποσταθεροποιήσει τη χώρα, µέσω της καλλιέργειας του αντιμεταναστευτικού αισθήματος στους Γερμανούς.

Από την άλλη η γερμανική καγκελαρία δύναται να εκμεταλλευτεί τέτοιου είδους δημοσιεύματα σε μία αντι-προπαγάνδα για τη μείωση του αντιμεταναστευτικού αισθήματος του εκλογικού σώµατος που εν πολλοίς φοβίζει την Α. MERKEL. H χρήση ενός κατασκόπου (πραγματικού ή υποτιθέμενου), ο οποίος επιβεβαιώνει τη γερμανική ρητορική είναι πολύ βολική σε αυτό το σημείο. Η δημοσιογραφική έρευνα καταλήγει πως το τµήμα του «IGOR» αποτέλεσε εργαλείο για τη διεξαγωγή ενός ψυχολογικού πολέμου, με τον οποίο ο V. ΡUΤΙΝ έχει δρομολογήσει ένα νέο Ψυχρό Πόλεµο εναντίον της Ευρώπης. Άλλωστε οι ψυχολογικές επιχειρήσεις των Ρώσων προς την γερμανίδα Καγκελάριο δεν είναι µία άγνωστη υπόθεση. Όταν η Α. MERKEL επισκέφθηκε τον V. ΡUΤΙΝ, το 2007 στο Sochi η FSB γνώριζε πως η γερμανίδα ηγέτης φοβάται τα σκυλιά. Το αποτέλεσµα ήταν ο ΡUΤΙΝ να αφήνει το σκύλο του να την πλησιάσει, και με τον τρόπο αυτό να την ταπεινώσει.

Το κατά πόσο πραγματικό ή χαλκευμένο είναι το σενάριο της γερμανικής δημοσιογραφικής έρευνας αποτελεί ένα ζήτημα συζήτησης. Η Γερμανία δεν είναι μία «αθώα περιστέρα» ιδιαίτερα όταν διαθέτει μία από τις καλύτερα χρηματοδοτούμενες Υπηρεσίες Πληροφοριών στον κόσμο. Ακόμα όμως και αν η ιστορία αποτελεί αποκύημα φαντασίας, αυτό συμβαίνει μόνο στις λεπτομέρειες, ήτοι η BND έγραψε ένα σενάριο αποτελούμενο από τις υποψίες της. Αυτό δε σημαίνει ότι το σενάριο δεν είναι αληθινό, σημαίνει απλά πως η Γερμανία δεν έχει αποδείξεις για να στοιχειοθετήσει έναν από τους μεγαλύτερους φόβους της: την χειραγώγηση της Δημοκρατίας και της εκλογικής διαδικασίας από τη Μόσχα!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης