Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
22/09/2017 | 08:36
Militaire News

Ο Τραμπ απελευθερώνει τις επιθέσεις των UAV’s

Ο Τραμπ απελευθερώνει τις επιθέσεις των UAV's

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ προετοιμάζεται να χαλαρώσει τους περιορισμούς που ισχύουν από την εποχή του προκατόχου του στην προεδρία Μπαράκ Ομπάμα για τις επιδρομές τηλεκατευθυνόμενων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAVs) και τις επιχειρήσεις καταδρομέων, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για γεωγραφικά ευρύτερες και πιο συχνές εφόδους εναντίον μελών του Ισλαμικού Κράτους και άλλων εξτρεμιστικών οργανώσεων, έγραψε την Πέμπτη η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη αξιωματούχους ενήμερους για τις εσωτερικές διαβουλεύσεις.

Σύμβουλοι του προέδρου Τραμπ πρότειναν να χαλαρώσουν οι κανόνες βάσει των οποίων οι αεροπορικές επιδρομές και οι επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων γενικά στοχοθετούν ανώτερα στελέχη εξτρεμιστικών οργανώσεων, που θεωρείται ότι εγείρουν «διαρκή και άμεση απειλή» για τους Αμερικανούς, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Τάιμς. Ο κανόνας αυτός θα επεκταθεί ώστε να διεξάγονται επιθέσεις κι εναντίον απλών μελών των οργανώσεων αυτών, σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας. Κατά το ίδιο κείμενο, επιχειρήσεις πιθανόν θα γίνονται πλέον και σε νέες χώρες.

Οι σύμβουλοι του Λευκού Οίκου πρότειναν επίσης να καταργηθεί ο κανόνας βάσει του οποίου οι επιδρομές των ένοπλων δυνάμεων και της CIA πρέπει να εγκρίνονται από ανώτατους αμερικανούς αξιωματούχους, προστίθεται στο δημοσίευμα. Οι αξιωματούχοι πάντως συμφώνησαν ότι θα πρέπει να παραμείνει σε ισχύ ο κανόνας βάσει του οποίου δεν θα εξαπολύονται επιδρομές παρά μόνο εάν υπάρχει «σχεδόν η βεβαιότητα» ότι δεν θα προκαλέσουν απώλειες μεταξύ των αμάχων, γράφει ακόμη η εφημερίδα. Αρμόδια κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε την πρόταση για την αναθεώρηση των κανόνων την 14η Σεπτεμβρίου και την υπέβαλε στον πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος αναμένεται ότι θα την υπογράψει, σύμφωνα με τους Τάιμς.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκε ένα σχόλιο για το δημοσίευμα αυτό από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Ο πρώην πρόεδρος Ομπάμα είχε αποφασίσει να τεθούν σε εφαρμογή αυτοί οι κανόνες το 2013 για τις επιχειρήσεις του στρατού των CIA και της πέραν εμπόλεμων ζωνών όπως το Αφγανιστάν, το Ιράκ και η Συρία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης