Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ο Τράμπ κάνει άνω κάτω την αμερικανική αμυντική βιομηχανία πριν καν αναλάβει καθήκοντα

Ο Τράμπ κάνει άνω κάτω την αμερικανική αμυντική βιομηχανία πριν καν αναλάβει καθήκοντα

Ο Τράμπ φαίνεται διατεθειμένος να συνεχίσει να ποντάρει στον ανταγωνισμό των δύο μεγαλύτερων εταιρειών της χώρας του, σ΄ ότι αφορά στην κατασκευή αεροσκαφών. Τα στέλεχη της Boeing και της Lockheed Martin μάλλον έχουν αρχίσει να ανησυχούν σοβαρά από την επιμονή του νέου προέδρου να διατηρεί ψηλά στην ατζέντα του τα θέματα των εξοπλισμών και του κόστους τους.

Η άποψη του Τραμπ ότι οι δαπάνες για το F-35 πρέπει να περικοπούν σε συνδυασμό με την σκέψη του να εξεταστεί το ενδεχόμενο προμήθειας ενός εξελιγμένου F-18,προκάλεσαν τη πτώση της τιμής των μετοχών της Lockheed Martin από τα 255,78 στα  $ 252,20 σε δημοσίευση. Πτώση της μετοχής της είχε και η Boeing όταν ο Τραμπ ζήτησε δημοσίως μείωση του κόστους για το νέο Air Force One.

Ο Τραμπ είναι ίσως ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του τολμά να τα βάλει με τους κολοσσούς της αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας. Ο Τράμπ δεν δίστασε να εναντιωθεί ακόμη και στους στρατιωτικούς που του είπαν ότι το F-35 “είναι ένα φανταστικό αεροπλάνο”. “Είναι πίσω από το χρονοδιάγραμμα και πολλά δις πάνω από τον προϋπολογισμό” τους απάντησε.

Όσο για την πρότασή του για το F-18 δεν έκρυψε αυτό που πιστεύει.”Ο ανταγωνισμός είναι όμορφο πράγμα”,είπε.

Αν και όλοι οι απερχόμενοι αξιωματούχοι του επισημαίνουν ότι είναι αδύνατον να εγκαταλείψει ή να περικόψει ένα πρόγραμμα που έχει επί της ουσίας περικοπεί, ο Τράμπ δείχνει διατεθειμένος να παίξει το “παιχνίδι του ανταωνισμού”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης