Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ στο Κουρδιστάν για να ζητήσει αναβολή του δημοψηφίσματος

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ στο Κουρδιστάν για να ζητήσει αναβολή του δημοψηφίσματος

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ έσπευσε να συναντήσει τον πρόεδρο των Κούρδων του Ιράκ Μασούντ Μπαρζανί εν όψει του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας τον Σεπτέμβριο. Η Άγκυρα έχει εκφράσει την αντίθεσή της ζητώντας αναβολή του,θέση την οποία υιοθέτησαν και οι ΗΠΑ,χωρίς να ασκήσουν κάποια ιδιαίτερη πίεση.

Ο Τσαβούσογλου είπε στον Μπαρζανί ότι το δημοψήφισμα της 25ης Σεπτεμβρίου ίσως να προκαλέσει προβλήματα και πρόσθεσε πως η Τουρκία μπορεί να μεσολαβήσει μεταξύ Κούρδων και Βαγδάτης για την επίλυση των προβλημάτων.

Ο Μπαρζανί  απάντησε ότι δεν υπάρχει νόημα διαπραγματεύσεων που δεκαετίες τώρα γίνονται χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα για τους Κούρδους.Αναφέρθηκε στις βιαιότητες που έχουν υποστεί ,μιλώντας για γενοκτονία και υπενθυμίζοντας ακόμη και τη χρήση χημικών όπλων εναντίον τους. Πρόσθεσε ότι ακόμη και μετά από την αμερικανική επέμβαση του 2003 οι Κούρδοι δεν εντάσσονται στην διαμόρφωση του “νέου Ιράκ”. Συνεπώς το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά και ο Μπαρζανί διαβεβαίωσε τον Τσαβούσογλου πως δεν θα ΄χει κανένα αρνητικό αντίκτυπο στην προσπάθεια εξουδετέρωσης του Ισλαμικού Κράτους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης