Υποστηριξε το militaire
ΘΡΑΚΗ
23/03/2017 | 11:23 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ο Τούρκος πρόξενος στο Διδυμότειχο για το τζαμί! Από ποια ενημερώθηκε

Ο Τούρκος πρόξενος στο Διδυμότειχο για το τζαμί! Από ποια ενημερώθηκε

Η ίδια η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού έσπευσε στο Διδυμότειχο, για να διαπιστώσει τις ζημιές που προκλήθηκαν στο τέμενος  Βαγιαζήτ. Ορθή η επίσκεψη,γιατί το τέμενος είναι πραγματικά πολιτιστικά σημαντικό .Από το 1946 έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενο.

Η διαφωνία μας έχει να κάνει με το γεγονός ότι η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού ανέλαβε να ενημερώσει τον Τούρκο πρόξενο, που έσπευσε από τη Κομοτηνή για να “επιθεωρήσει” τις ζημιές. Οι Τούρκοι θεωρούν οτιδήποτε μουσουλμανικό ιδιοκτησία τους. Η επίσκεψη επιθεώρηση ήταν αναμενόμενη.

Επειδή κάποιες λεπρομέρειες δεν είναι ασήμαντες,νομίζουμε ότι θα ΄ταν προτιμότερο ο πρόξενος να ενημερωθεί από τον αστυνομικό διευθυντή ή τον επικεφαλής της πυροσβεστικής. Δεν χρειαζόταν η γγ του υπουργείου Πολιτισμού να αναλάβει την ενημέρωσή του.

Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχαν ο Τούρκος πρόξενος είπε στη γγ του υπουργείου Πολιτισμού ότι η Άγκυρα είνα έτοιμη να συμβάλλει οικονομικά στην επισκευή του τεμενους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης