Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
23/10/2016 | 01:22 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ο “πόλεμος” κατά των υπέρβαρων στρατιωτικών και οι “κρυφές αλήθειες”!

Ο

Πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση άνοιξε το άρθρο του Militaire.gr  περί του “πολέμου κατά των υπέρβαρων” που κήρυξε η ηγεσία του ΓΕΝ. Απόψεις πολλές και διαφορετικές. Δημοσιεύουμε ένα μήνυμα από τα πολλά που λάβαμε. Προέρχεται από στέλεχος του Στρατού και νομίζουμε ότι τα λέει όλα με τ΄ όνομά τους:

κ. Καρβουνόπουλε,

Με την ευκαιρία του άρθρου σας περί σωματικής αξιολόγησης των στελεχών απο το ΓΕΝ,  μερικά αδιαμφισβήτητα δεδομένα:

1. Η καλλιέργεια υγιούς σχέσης με την σωματική αγωγή που θα επρεπε να γίνεται στις παραγωγικές σχολές Αξκων και Υπξκων, είναι κενό γράμμα. Η γυμναστική που γίνεται είναι ταλαιπωρία στην καλύτερη και νίλα στην χειρότερη.  Η ανάθεση καθηκόντων Αξκου Σωματικής Αγωγής σε ανθρώπους που είτε δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο, είτε βαριούνται και δεν ελέγχονται, είτε δεν τους δίνεται η δυνατότητα να παράξουν έργο, καθιστά ακόμα χειρότερη την κατάσταση. Η σύγκριση με τις αντίστοιχες σχολές συμμαχικών χωρών είναι αποκαρδιωτική.

2. Η καθημερινή σχεση με την σωματική αγωγή στις Μονάδες και των τριών Κλάδων ειναι απούσα. Μοναδική εξαίρεση ορισμένες Μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων και κάποιες που δίνεται αντίστοιχη βαρύτητα απο τον Δκτη, οπότε για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα διοίκησης ασχολείται και το προσωπικό.

3. Αντίστοιχες διαταγές με του ΓΕΝ εκδίδονται ετησίως και από το ΓΕΣ, καθορίζοντας δειγματοληπτικούς ελέγχους απο επιτροπή του επιτελείου και κυρώσεις στους διοικητές που δεν εφαρμόζουν αυστηρά τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Παρόλαυτα δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη μου εφαρμογή αυτής της διαταγής, ίσως γιατί η ιεραρχία γνωρίζει οτι σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχουν σοβαρά ανεπίλυτα θέματα, καθόσον οι τυχόν διοικητικές κυρώσεις πιθανότατα θα καταπέσουν δικαστικά.

4. Η δημιουργια δυσμενών στοιχείων στους φακέλους των αξιωματικών διευκολύνει το έργο των συμβουλίων κρίσεων στους βαθμούς του Σχη και αντίστοιχων, “πείθοντας” και τους υπόψιν αξκους να ενεργούν “σωστότερα” προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής αντιμετώπισης παρά τα μη κατάλληλα σωματικά προσόντα που είχαν παλαιότερα.

5. Κλείνοντας εκτιμώ οτι μια σωστή προσέγγιση του θέματος ειναι η παύση του στρουθοκαμηλισμού που υφίσταται σήμερα και η αξιολόγηση του συνόλου του προσωπικού (όλων των κλάδων και ανεξαρτήτως βαθμού) μετά απο 3 έτη. Δλδ η έκδοση δγης από ΓΕΕΘΑ, η μη αξιολόγηση μέσα στην επόμενη τριετία και η αξιολόγηση μετά απο αυτή, με αντίστοιχη επιστημονική υποστήριξη των στελεχών (διαιτολόγιο και προγράμματα εκγύμνασης).

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης