Υποστηριξε το militaire

Ο πρέσβης των ΗΠΑ που μιλάει για δραχμή επιμένει ότι η ευρωζώνη έχει ζωή από 12 ως 18 μήνες!

Militaire News
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest

Του Μιχαήλ Στυλιανού

Στη προχθεσινή «συζήτηση του κρητικού καφενείου», με την οποία  το «Protagon» βούτηξε σε βοήθεια του ευρώ, σύξυλοι οι θαμώνες, ο ευφάνταστος συντάκτης και οι αναγνώστες της ιστοσελίδας θα άκουσαν/διάβασαν χθες τον νέο Αμερικανό πρεσβευτή στην ΕΕ να έρχεται συντριπτικός σε βοήθεια του «δασκάλου», που υποστήριζε στη συζήτηση την επιστροφή στη δραχμή -όσο επώδυνη- ως μόνη οδό σωτηρίας.

΄Όπως έγραψε η Γκάρντιαν, ο διορισμένος από τον πρόεδρο Τραμπ πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ε.Ε. Τεντ Μάλοχ, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ευρωζώνη, στη σημερινή της μορφή, είναι απίθανο να επιζήσει περισσότερο από 18 μήνες.

« Το εάν η Ευρωζώνη θα επιζήσει είναι νομίζω σίγουρα ένα θέμα που δεσπόζει στην ημερήσια διάταξη» δήλωσε στο ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο Skai (;) τη Τετάρτη.» Είχαμε την έξοδο της Βρετανίας, έρχονται εκλογές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ώστε είναι νομίζω κάτι που θα κριθεί μέσα σε έναν ή ενάμισι χρόνο.

«Ώστε η Ελλάδα είναι και πάλι στο χείλος; Μοιάζει σαν ξαναπαιγμένο, δεν θα τελειώσει ποτέ; Νομίζω πως ήρθε ο καιρός, θα πρέπει να πω ότι οι πιθανότητες είναι  ψηλότερα  πως η Ελλάδα μόνη της θα εγκαταλείψει το ευρώ.»

Ο κ. Τεντ Μάλλοχ, του οποίου ο διορισμός δεν έχει ακόμη επικυρωθεί από το κογκρέσο, δήλωσε ότι συμφωνεί ανεπιφύλακτα με την θέση του Ντόναλντ Τράμπ στο Τουίτερ από το 2012, ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα, τη δραχμή.

Το σχετικό δημοσίευμα στο οικονομικό δελτίο Zero Hedge εικονογραφείται με διάγραμμα που εξεικονίζει τη διάγνωση ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχει περιέλθει σε θέση χειρότερη της μεγάλης οικονομικής κρίσης του 1930 στην Αμερική.

Σουηδικό Υστερόγραφο

Σε χθεσινό σημείωμα παραθέταμε τον εβδομαδιαίο απολογισμό ενός αξιωματικού της Σουηδικής Αστυνομίας  σε αντίλογο στην ειδυλλιακή εικόνα  αυτής της χώρας που φιλοτέχνησε σε αθηναϊκή εφημερίδα  Έλληνας επιχειρηματίας πρόσφατα εγκατεστημένος εκεί.

Ο αξιωματικός δίωξης σοβαρών εγκλημάτων Πέτερ Σπρίνγκαρε, με 47χρονη  υπηρεσία, εξέφραζε στο Τουίτερ την αγανάκτηση του για την πτώση της ποιότητας ζωής και των υπηρεσιών στη χώρα του και το κύμα εγκληματικότητας που την σαρώνει, συνεπεία μιας ασύνετης μεταναστευτικής πολιτικής. Παρέθετε ως πειστήριο το αστυνομικό δελτίο της εβδομάδας, με (βιασμούς, βαριές σωματικές κακώσεις, ληστείες, εκβιασμούς, ναρκωτικά, επιθέσεις κατά αστυνομικών κ.λπ.), 20 βαρέα εγκλήματα εντός πενθημέρου, μόνο στον δήμο της αρμοδιότητος του. Όλοι οι φερόμενοι ένοχοι έφεραν τα ονόματα Μωχαμέτ ή Αλή, με την εξαίρεση ενός Σουηδού, για χρήση ναρκωτικών. Πολλοί δεν είχαν στοιχεία ταυτότητας ή είχαν δηλώσει ψευδή ονόματα και εθνικότητα.

Ο Σπρίνγκαρε σημείωνε πως προσφεύγοντας στη δημοσιότητα παραβίαζε εντολές και την ισχύουσα πολιτική συγκάλυψης αυτής τη πραγματικότητας, ότι θα υποστεί συνέπειες σε βάρος της σταδιοδρομίας και του μισθού του αλλά ότι δεν το αντέχει πλέον και ότι εν πάση περιπτώσει σε λίγο συνταξιοδοτείται.

Το δημοσίευμά του δημιούργησε κίνημα υποστήριξης με 75.000 υπογραφές στο Φέϊς Μπουκ και στο τμήμα όπου υπηρετεί δέχτηκε 60 ανθοδέσμες.

Χθες οι προβλέψεις του επαληθεύθηκαν. Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για έγκλημα μίσους («Hate Crime») !

Όπως έγραψε η ιστοσελίδα Breitbart του Λονδίνου, η Αρχι-εισαγγελέας της Εισαγγελίας του Μάλμε, Μαρία Στέροπ, θα εξετάσει την εγγραφή του Σπρίνγκαρε στο Φέϊς Μπουκ, που αν έχει εγκληματικό χαρακτήρα, θα επισύρει την απόλυσή του.

Αλλά και  η υπηρεσία εσωτερικών ερευνών της αστυνομίας ανακρίνει τον Σπρίνγκαρε για υποκίνηση σε  ρατσιστικό μίσος, επιβεβαίωσε η υπηρεσία Τύπου της αστυνομίας. Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας στο Έρεμπρο δήλωσε ότι ο κ. Σπρίνγκαρε θα συνεχίσει να εργάζεται κατά τη διάρκεια της έρευνας. ΄Αν η δραστηριότητα του στο Φέϊς Μπουκ κριθεί παραβατική η θέση του θα επανεξεταστεί.

Το επιμύθιο της ιστορίας του Σουηδού αστυνομικού Σπρίνγκαρε  εισάγει πρόσθετη αποκαλυπτική διάσταση της σουηδικής αληθινής πραγματικότητας: Την άρνηση του δικαιώματος του πολίτη στην ενημέρωση  και την δίωξη της αλογόκριτης  αληθινής πληροφόρησης  ως «εγκλήματος μίσους».

Όταν η λειτουργία της « ιδεώδους δημοκρατίας» μεταλλάσσεται σε λογοκρισία και φασισμό…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης