Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
27/01/2017 | 20:20
Militaire News

Ο κ.Σημίτης μας λέει πως το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος και δίνει συμβουλές!

Ο κ.Σημίτης μας λέει πως το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος και δίνει συμβουλές!

Ο Κώστας Σημίτης κάνει κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου για την επιλογή του μνημονίου και γενικώς δίνει συμβουλές περί οικονομίας… Δεν είναι αστείο.

Ο πρώην πρωθυπουργός που επί των ημερών του έγινε το μεγαλειώδες “πάρτυ” στους εξοπλισμούς, η μεγαλύτερη “αναδιανομή πλούτου” μέσω της φούσκας του χρηματιστηρίου,η “άνευ όρων” είσοδος-παράδοση της χώρας στην ΟΝΕ και οι Ολυμπιακοί Αγώνες απροσδιόριστου ακόμη κόστους έδωσε συνέντευξη στο Capital.

Στην οποία μας είπε:

•Το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος. «Εκείνο το οποίο έπρεπε να κάνει η ελληνική κυβέρνηση και δεν έκανε τότε, ήταν ένας έγκαιρος σοβαρός σχεδιασμός για το πώς θα αντιμετωπίσει την κατάσταση. Να τον καταρτίσει και να τον συζητήσει τόσο με την Ε.Ε., όσο και με το ΔΝΤ. Δεν έγινε κανένας σχεδιασμός».

•«Το μνημόνιο αποτελούσε μία σειρά αποφάσεων που πήρε η Ε.Ε., χωρίς να είναι έτοιμη».

• Αναγνωρίζει την κυβέρνηση Καραμανλή ως εκείνη που εκτροχίασε τη χώρα, η οποία μέχρι τότε, επισημαίνει, παρουσίαζε εντυπωσιακά στοιχεία. «Το 2004, η κυβέρνηση που ανέλαβε θεώρησε ότι θα πρέπει να ακολουθήσει μία διαφορετική πολιτική για να κερδίσει το εκλογικό σώμα.  Να δίνει συνεχώς παροχές, να προβαίνει σε διορισμούς, να σπαταλά και να προχωρεί ακόμη και σε μέτρα τα οποία ήταν πρωτοφανή για την Ε.Ε.» λέει ο πρώην πρωθυπουργός και επισημαίνει πως την περίοδο εκείνη «η Ε.Ε. δεν έκρουσε τον κώδωνα στην Ελλάδα».

• Τι συμβουλεύει τους νέους ο πρώην πρωθυπουργός;  «Σε όποιον νέο με ρωτούσε αν πρέπει να πάει στο εξωτερικό ή όχι, αν ήταν σε ηλικία να σπουδάσει και κατάφερνε με κάποιο τρόπο να καλύψει τις οικονομικές του ανάγκες, θα του έλεγα χωρίς κανένα δισταγμό να σπουδάσει στο εξωτερικό.  Και αυτό όχι γιατί τα εδώ πανεπιστήμια δεν είναι καλά όσον αφορά το διδακτικό προσωπικό, αλλά δεν είναι οργανωμένα σε τρόπο ώστε να μπορούν να μεταφέρουν στους νέους την αίσθηση της σύγχρονης κοινωνίας».

Θα ΄ναι πολύ δύσκολο να πιστεύεις ότι όλα τα ΄χεις κάνει τέλεια κι ότι για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από σένα. Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι η Ελλάδα μετά από την αποχώρηση του Ανδρέα Παπανδρέου ατύχησε με το σύστημα διακυβέρνησης Σημίτη. Η  χώρα άλλαξε ρότα και “στρατόπεδο” με τα γνωστά αποτελέσματα. Έδωσε γη και ύδωρ χωρίς να ΄χει εξασφαλίσει απολύτως τίποτα.

Τώρα ο κ.Σημίτης αντί να σιωπά εμφανίζεται σιγά,σιγά ως “εναλλακτική λύση”! Στην Ελλάδα όλα γίνονται ως γνωστόν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης