Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΠΑ ΠΝ ΣΤΡΑΤΟΣ
24/08/2016 | 06:57 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ο κίνδυνος να γίνουν οι μισθοί των στρατιωτικών “γερμανικές αποζημιώσεις” και πως θα αποφευχθεί

Ο κίνδυνος να γίνουν οι μισθοί των στρατιωτικών

Η αίσθηση της νίκης και της ικανοποίησης έχει χαθεί για τους στρατιωτικούς που διαπιστώνουν ότι “επελαύνουν” σ΄ όλα τα δικαστικά μέτωπα, αλλά ο πόλεμος με τις κυβερνήσεις της κρίσης δεν λέει να τελειώσει νικηφόρα.

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι λογικά η απογοήτευση.

Αυτό είναι το “χημικό όπλο” που χρησιμοποιεί η εκάστοτε κυβερνητική εξουσία, “ποντάροντας” στην ψυχολογική τους εξουδετέρωση, με τελικό στόχο να εγκαταλειφθεί η όποια προσπάθεια διεκδίκησης στη μέση και αν και όταν επανέλθει, να μην υπάρχει καμία τύχη…Μέθοδος γερμανικών αποζημιώσεων δηλαδή…

Πρώτα απ΄ όλα θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά ότι, το τι θα πράξει ο κάθε στρατιωτικός για να διεκδικήσει τα δίκαια του,  είναι προσωπική του απόφαση και μόνο! Οι αντοχές του καθενός διαφέρουν, και αυτό κανείς δεν πρέπει να το ξεχνά. Αντοχές ψυχολογικές αλλά και οικονομικές…

Θα αναφέρουμε μόνο τους λόγους για τους οποίους η μάχη δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί, ώστε να μην γίνουν τα μισθολογικά των στρατιωτικών …ιστορία. 

• Οι δικαστικές αποφάσεις δεν είναι απλά χαρτιά. Έχουν ισχύ. Και κάποιες αποφάσεις δεν “σβήνουν” ποτέ. Καλό είναι λοιπόν να υπάρχουν ως απαιτητές διεκδικήσεις.

• Αν η μάχη εγκαταλειφθεί τώρα, όταν θα επανέλθουν, θα έχουν αντιμετωπίσουν από την όποια κυβέρνηση και το επιχείρημα της “εθελούσιας αποχώρησης” από τη διεκδίκηση.

• Το θέμα της επαναφοράς των μισθών στα επίπεδα του 2012 με βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ, πρέπει να είναι διαρκώς αγκάθι στα πλευρά κάθε εξουσίας. Να της το υπενθυμίζουν διαρκώς και με ένταση.

• Οι αποφάσεις του ΣτΕ αποτελούν μία ασπίδα για νέες μειώσεις που απεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών.

• Αποτελούν επίσης το καλύτερο αντίδοτο για το δηλητήριο του “κοινωνικού αυτοματισμού”, που είναι βέβαιο ότι θα επανέλθει κι απ΄ αυτή τη κυβέρνηση, όταν η κατάσταση γίνει ακόμη πιο δύσκολη.

• Τα όσα αποφάσισε το ΣτΕ, αποτελούν ένα καλό επιχείρημα για το νέο ειδικό μισθολόγιο που ετοιμάζεται.

• Η κυβέρνηση πιστεύει ότι ελάχιστοι στρατιωτικοί θα τραβήξουν τη δικαστική διεκδίκηση μέχρι το τέλος. Υπολογίζει ότι το ποσό που θα προκύψει για να δοθεί σ΄ όσους φθάσουν μέχρι το τέλος, θα αντέξει να το δώσει. Κι έτσι θα εμφανιστεί …να έχει ικανοποιήσει το αίτημα!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης