Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ο Ιρανός Αρχηγός ΕΔ στην Τουρκία και ο Ρώσος έρχεται…

Ο Ιρανός Αρχηγός ΕΔ στην Τουρκία και ο Ρώσος έρχεται...

Ο Αρχηγός των ΕΔ του Ιράν Mohammad Bagheri,βρίσεκται από την Τρίτη στην Άγκυρα και όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ,έρχεται και ο Αρχηγός του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου Β.Γερασίμοφ.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν ο Ρώσος Αρχηγός θα συζητήσει για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην  Idlib της Συρίας. Κατάσταση που προκαλεί ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας.

Οι επισκέψεις των Αρχηγών Ιράν και Ρωσίας  έρχονται σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον .

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας πρόσφατα αντέδρασς στις παρατηρήσεις του Brett McGurk, του ειδικού προεδρικού απεσταλμένου των ΗΠΑ για τον  Συνασπισμό εναντίον του ISIL , ισχυριζόμενος ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της Τουρκίας και  ομάδων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στην επαρχία Idlib της Συρίας. Εκεί όπου η Τουρκία και η Ρωσία συμφώνησαν να αναπτύξουν στρατεύματα .
Η Τουρκία κατηγορεί επίσης τις ΗΠΑ ότι αποστέλλουν  στρατιωτικό εξοπλισμό στο PYD και στο YPG.
Αναφερόμενος στην αμερικανική υποστήριξη για το YPG, ο Τσαβούσογλου δήλωσε: “Η Ρωσία είναι πιο ενθουσιώδης για τη στάση της Τουρκίας απέναντι στο YPG από ότι οι  ΗΠΑ”.
Ενώ οι αμερικανικές ενισχύσεις δικαιολογήθηκαν από την Ουάσινγκτον ότι έχουν να κάνουν με τις επιχειρήσεις κατά του ISIL στη Raqqa, τα φιλοκυβερνητικά τουρκικά ΜΜΕ ισχυρίστηκαν ότι  προορίζονται για επιχείρηση κατά των Συριακών περιοχών που τέθηκαν υπό έλεγχο από τον τουρκικό στρατό και το FSA  μεταξύ Αυγούστου 2016 και Μαρτίου 2017.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Μπέκιρ Μπόζνταγκ στις 15 Αυγούστου δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια στη Συρία: “Όλα τα στρατεύματα βρίσκονται σε επιφυλακή. Δεν θα επιτρέψουμε  τετελεσμένα. “

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης