Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
21/12/2017 | 06:40 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Ο “Θείος Σαμ” είναι Έλληνας! Βοήθεια από τις ΗΠΑ αναμέναμε αλλά εμείς βοηθάμε!

Ο

Ποντάραμε και ποντάρουμε πάρα πολλά στην λεγόμενη “αμερικανική στρατιωτική βοήθεια”. Δεν έχουμε και πολλές επιλογές, είναι η αλήθεια. Η συνάντηση Τραμπ-Τσίπρα δημιούργησε προσδοκίες.

Φυσικά καμία “βοήθεια” δεν είναι δωρεάν. Ξέραμε ότι θα πληρώσουμε. Μόνο που δεν περιμέναμε ότι μπορεί και να …χρηματοδοτούσαμε εμείς τις ΗΠΑ!

Δημοσιογραφική υπερβολή η “χρηματοδότηση” αλλά για να δούμε πως πάει μέχρι στιγμής η “ελληνοαμερικανική αμυντική-εξοπλιστική συνεργασία”:

•Εκσυγχρονισμός F-16: Το πρώτο σοκ μετά από τη δήλωσε Τραμπ για κόστος 2,4 δις δολάρια , το ακολουθεί τώρα το δεύτερο της καταβολής 1 δις ευρώ μέχρι το 2020,χρονιά που θα αρχίσει επί της ουσίας ο εκσυγχρονισμός των 85 F-16! Για να τα βρούμε θα δυσκολευτούμε και τελικά ο μοναδικός κερδισμένος θα ΄ναι προφανώς η μετοχή και οι μέτοχοι της Lockheed Martin!

•Προμήθεια ελικοπτέρων Kiowa: Αν η αμερικανική βοήθεια που θα ακολουθήσει είναι επιπέδου Kiowa ζήτω που καήκαμε! Ελικόπτερα που τα σώσαμε από την …πρέσα τη τελευταία στιγμή και θα πληρώσουμε κοντά στα 47 εκατομμύρια δολάρια! Είναι βέβαιο ότι το κόστος θα είναι τελικά πολύ παραπάνω και τότε να δούμε τι θα πουν όσοι εισηγήθηκαν και στήριξαν με πάθος την επιλογή.

Η αρχή της λεγόμενης αμερικανικής βοήθειας δεν μας πάει και τόσο καλά. Ο …”Θείος Σαμ” προς το παρόν τουλάχιστον είναι …Έλληνας.

Ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης